Sari direct la conținut

Utile: Avantajele şi dezavantajele folosirii aerului condiţionat. Explicaţiile medicului; Cum cauți un fișier în Windows 10 mult mai rapid; 5 alimente care scad nivelul zahărului din sânge

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Avantajele şi dezavantajele folosirii aerului condiţionat. Explicaţiile medicului Cu siguranţă, principalul avantaj al utilizării aerului condiţionat este confortul termic. Vara, temperatura optimă pentru o încăpere este între 23-25 grade Celsius şi este dovedit că lucrul la o temperatură mai ridicată de atât conduce la scăderea productivităţii. Pentru mulţi dintre noi, aerul condiţionat preprezintă o necesitate in sezonul cald. Cu toate astea, riscurile folosirii lui nu pot fi trecute cu vederea. De asemenea, aparatul de aer condiţionat purifică aerul. “Reţine în filtre particulele de praf şi alergenii (polenul, acarienii) şi scade şi umiditatea aerului ambiental, ceea ce este de real folos unei persoane cu alergie sezonieră la polen sau unui astmatic. Acest beneficiu este valabil cât timp filtrele sunt înlocuite periodic şi aparatul funcţionează la parametrii prevăzuţi”, adaugă specialistul, potrivit CSID.

Cum cauți un fișier în Windows 10 mult mai rapid Dacă vrei să știi cum cauți un fișier în Windows 10, de cele mai multe ori te bazezi pe banalul search preinstalat cu sistemul de operare. Există însă o soluție mult mai eficientă. Microsoft a făcut o treabă foarte proastă când vine vorba de indexarea fișierelor pe care le ai pe sistem. Mai mult decât atât, serviciul creat în acest scop ajunge să consume atât de multe resurse, încât există numeroase tutoriale care îți explică modul în care să-l dezactivezi. Aceasta este o problemă foarte veche a sistemelor de operare ieșite din Redmond și se reflectă într-o viteză înfimă de căutare. Dacă ajungi să ai un hard disk de 4TB și nu ești foarte bine organizat, s-ar putea să dureze foarte mult până îți găsești pozele din vacanță sau melodia aia veche a lui Michael Jackson cu care te-ai trezit în minte de dimineață, precizează Playtech.

5 alimente care scad nivelul zahărului din sânge Din ce în ce mai mulţi români suferă de prediabet, o problemă de sănătate foarte serioasă, dar 90% dintre ei nici măcar nu ştiu. Prediabetul apare atunci când nivelul glicemiei este mai mare decât în mod normal, dar nu este suficient de ridicat pentru a fi diabet de tip 2. Cei cu prediabet au, de obicei, o anumită rezistenţă la insulină sau pancreasul lor nu este capabil să producă suficientă insulină pentru a-şi păstra zahărul în sânge la un nivel sănătos. Deşi aceste persoane au până la 50% şanse de a dezvolta diabet în următorii 5-10 ani, cu modificări ale stilului de viaţă – cum ar fi consumul de alimente care scad nivelul de zahăr din sânge – riscul poate fi redus semnificativ. În plus faţă de a deveni mai activ, scăderea în greutate, scăderea stresului, renunţarea la fumat şi un somn de calitate, mâncarea mai sănătoasă poate ajuta la prevenirea sau inversarea efectului prediabetului, relatează CSID.

Trucuri Android: cum golești memoria aplicațiilor și rezolvi probleme Este plin internetul de trucuri Android, dar pe cele mai multe dintre ele s-ar putea să le uiți. Golirea memoriei cache a aplicațiilor instalate reprezintă însă o funcție pe care o vei folosi destul de des, după ce îi înțelegi utilitatea. Spre deosebire de terminalele cu iOS, smartphone-urile cu Android sunt un pic mai flexibile când vine vorba de flexibilitatea interacțiunii cu diverse colțuri ale sistemului de operare. Din acest motiv, s-ar putea să-ți fie mai ușor să remediezi probleme întâmpinate cu aplicații care nu vor să pornească sau unele care vă afișează diverse erori greu de explicat. Ideal, ar fi ca totul să funcționeze strună. Din păcate, numărul erorilor cu care te poți confrunta este destul de mare pe Android și cele mai multe sunt asociate cu aplicații terțe, nu cu elemente native ale sistemului de operare, informează Playtech.

4 motive pentru care ar trebui să tunzi gazonul la timp: de ce munca de mentenanță e mai importantă decât crezi Gazonul reprezintă o soluție excelentă pentru persoanele care locuiesc la casă și doresc să-și înfrumusețeze curtea. Din păcate, uneori se întâmplă să nu fie întreținut corespunzător după ce este plantat. Deseori este invocată lipsa timpului, însă, odată cu apariția unor masini de tuns iarba accesibile și performante, tunderea gazonului a devenit foarte rapidă. O altă explicație pentru amânarea tunderii gazonului este lipsa informării. Este comună ideea că singura problemă a unui gazon netuns e de natură estetică, problemă ce poate fi remediată oricând. De fapt, gazonul tău se poate deteriora dacă nu e întreținut, iar sănătatea ta poate avea de suferit din cauza asta, arată Libertatea.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro