Sari direct la conținut

Utile: Bolile toamnei se pot evita. Iata ce ai de facut pentru un sezon fara probleme; Cine spune ce este normal sau anormal? Testul de normalitate; Simona Halep e numarul 1 mondial. Cate ceva despre psihologia performantei

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Dieta Ornish: regimul-minune care are grija de inima ta si te ajuta sa slabesti. Scopul fiecarei femei atunci cand ia in calcul respectarea unei diete este de a ajunge la o forma mai buna a siluetei. Fie ca vrea sa slabeasca sau pur si simplu sa isi detoxifice organismul, aceasta incearca sa gaseasca cel mai bun regim care sa o ajute in acest sens si care sa dea rezultate. Multe dintre dietele care exista si care fac furori nu reusesc decat sa provoace diferite probleme de sanatate, desi promit sa rezolve neplacerile cauzate de kilogramele in plus. Descopera in articol una dintre dietele indicate pentru buna functionare a organismului si care te poate ajuta sa mentii sanatatea inimii. Prin intermediul cartii sale aparute (IN cartea sa, publicata- e mai simplu) in anul 2007, Dean Ornish, profesor de medicina la Universitatea din California si fondator al Institutului de Cercetari Medicale Preventive, ofera cateva sfaturi esentiale legate de nutritie, exercitii fizice, managementul stresului, dar si un ghid pentru atingerea oricarui scop, de la pierderea in greutate pana la prevenirea sau combaterea bolilor cronice. Dieta care ii poarta numele a fost desemnata ca fiind cea mai buna pentru slabit, dar si pentru mentinerea sanatatii cardiovasculare, relateaza Diva Hair.

Simona Halep e numarul 1 mondial. Cate ceva despre psihologia performantei. Simona Halep e numarul 1. Criticata sau adulata, Simona e un simbol al performantei. Dar tu stii ce presupune performanta? Cum se ajunge numarul 1? „1% inspiratie, 99% transpiratie” si cu asta credem ca stim. Simona a muncit, bravo ei, merita sa fie numarul 1. Dar exista oare o legatura atat de simpla intre munca si performanta cea mai mare? Daca ar fi asa de simplu, toti workoholicii ar fi deja CEO, si toti sportivii ar fi campioni. Or nu e chiar asa. Fara indoiala, munca da rezultate. Efortul da rezultate. De fapt, fara efort, nu prea se poate. Asta ar trebui sa afle toti copiii care nu mai vor sa depuna efort pentru nimic. Si adultii. In cartea Barking Up the Wrong Tree: The Surprising Science Behind Why Everything You Know About Success Is (Mostly) Wrong, autorul Eric Barker, specialist in psihologie sociala, da cateva sugestii despre cum ajung, de fapt, oamenii pe astfel de culmi. El a cuprins in aceasta carte cateva exemple minunate despre felul cum oameni obisnuiti ajung campioni in cate un domeniu. O poveste emotionanta este cea a lui Alfredo Quinone-Hinojosa, un baiat extrem de sarac dintr-un sat mexican, care a emigrat ilegal in SUA. Alfredo a fost trimis inapoi in Mexic, a trecut granita din nou, si timp de ani de zile, traind in California, invata noaptea si muncea ziua, traind la limita subzistentei, facand muncile cele mai neplacute (spala trenurile cu sulf si venea la cursuri mirosind a sulf, sau curata pestele de grasime si venea la ore mirosind a peste), a fost discriminat (era emigrant ilegal si nu vorbea engleza) si, in final, dupa toate aceste aventuri foarte neplacute ale ajuns medic, anunta revista Psychologies.

Tine diabetul la distanta cu aceste alimente! Atunci cand corpul tau nu poate folosi corespunzator insulina, se produce un dezechilibru care poarta numele de diabet zaharat. Aceasta afectiune poate fi tinuta in frau cu o alimentatie corespunzatoare. Pancreasul secreta insulina pentru a putea transporta glucoza in celule. Datorita stilului de viata agitat, a orelor de somn putine, a alimentatiei necorespunzatoarea, in timp, pancreasul nu mai poate secreta nivelul normal de insulina astfel incat sa pastreze un nivel normal si constant de glucoza in sange. Si asa apare diabetul zaharat. Este una dintre afectiunile ce se poate tine sub control foarte usor atat timp cat reusesti sa mentii un echilibru in toate activitatile tale. Atunci cand ai fost depistat cu diabet zaharat, printre primele recomandari se afla evitarea cantitatii de dulce, si implicit a fructelor din cauza faptului ca au fructoza. Insa tine cont de faptul ca merele sunt printre cele mai bune alimente ce te vor ajuta sa previi aparitia diabetului, si asta deoarece contin un antioxidant foarte bun pentru sanatatea ta si anume quercetina, care ajuta organismul sa secrete insulina intr-un mod corespunzator. In felul acesta, quercetina va andeparta rezistenta organismului la insulina si va ajuta in producerea necesara de insulina pentru ca astfel sa ajunga cantitatea necesara de glucoza in celule, scrie ClickSanatate.

Bolile toamnei se pot evita. Iata ce ai de facut pentru un sezon fara probleme. Bolile toamnei pot aduce mari probleme. O vorba veche spune sa-ti faci iarna car si vara sanie. Ei bine, se potriveste si pentru starea noastra de bine. Caci, daca iei masuri din vreme, poti preveni neplacerile legate de sanatate si mai ales cele cauzate de bolile toamnei. In general, este anotimpul nostalgicilor. In ciuda abundentei de culori, toamna induce, dezinvolt, o stare de apasare, de depresie chiar. Pana si in acest moment din an alergiile isi fac de cap iar pentru cei cu afectiuni gastro-intestinale este un cosmar. Fiindca acum schimbarile de temperatura si umiditatea sunt la ordinea zilei, nici cei cu afectiuni articulare sau osoase nu se simt prea bine. Infectiile gasesc acum teren propice. Si astmaticii au de suferit mai mult. Concluzia? Toate problemele de sanatate ce se pot declansa odata cu venirea toamnei pot fi si trebuie prevenite. Se poate! Se stie ca primavara si toamna sunt anotimpurile propice declansarii afectiunilor gastrice. Iar pentru a profita din plin de romantismul acestui sezon, fara crize de gastrita ori de ulcer, nu trebuie decat sa treci pragul cabinetului medical. Un tratament potrivit, prescris de un specialist, te va ajuta sa alungi gandurile negre referitoare la momentele de chin, cand stomacul pare sa scoata flacari pe gat, ca un balaur. Hiperaciditatea sucului gastric poate fi combatuta. Iar regimul alimentar adecvat nu face rau nimanui. In plus, daca evitam, pe cat posibil, starile de stress, factor de prima importanta in declansarea hiperaciditatii, si avem grija sa-i procuram organismului cantitatile necesare din vitaminele B1, B6, C si D, atunci sanatatea stomacului nu mai este expusa riscului, noteaza Libertatea pentru femei.

Cine spune ce este normal sau anormal? Testul de normalitate. Este normal sa iti doresti sa ai un job stabil, bine platit. Este anormal sa iti pui lenjeria intima peste haine. Este normal sa iti doresti un partener cu care sa te simti bine. Este anormal sa porti ochelarii de soare invers. Este normal sa iti doresti sa ai propria familie, sa te casatoresti, sa ai copii. Este anormal sa mananci ciorba cu furculita. Unele lucruri sunt considerate a fi normale, altele se spune ca sunt anormale. Comportamente, reactii, atitudini, decizii, valori, principii… si totusi, inevitabil apar intrebarile: Cine stabileste ce este normal si ce nu? In opinia psihologului Andra Tanasescu, noi decidem, in mare masura, ce este normal si ce este anormal, este doar o conventie sociala pornita de la un om sau de la un grup mic de oameni, conventie care mai apoi este extrapolata la nivel de societate si este absorbita, mai mult sau mai putin, in cultura unei societati. La nivel social, „se decide” ce este in regula si ce nu. Social, majoritatea opiniilor decid ce este considerat a fi normal. Spre exemplu, in timp ce intr-o cultura este normal sa plangi si sa jelesti la o inmormantare, in alte culturi moartea este privita ca un motiv de sarbatoare, care automat cere de la sine sarbatorirea trecerii unei persoane catre alte „meleaguri”, scrie CSID.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro