Utile: Cancerul la copii. Care sunt primele semne și în ce constă tratamentul; Dieta cu fructe: ce trebuie să consumăm şi cât este de periculoasă?
Dieta cu struguri – slăbeşti cinci kilograme, în doar şase zile. Deşi unii nutriţionişti nu recomandă strugurii dacă vrei să slăbeşti, alţii recomandă dieta cu struguri, o dietă rapidă şi destul de strictă, dar care promite rezultate uimitoare. Strugurii sunt o sursă excelentă de vitamine, între care A, B1, B2, acid folic, C, E şi K, minerale precum calciu, fier, mangan, zinc şi cupru, dar şi antioxidanţi, motiv pentru care dacă vrei să dai jos câteva kilograme urmează dieta cu struguri, scrie Adevărul.
Cancerul la copii. Care sunt primele semne și în ce constă tratamentul. Leucemia şi limfoamele sunt cele mai frecvente tipuri de cancer la copii. Paloarea, astenia şi mărirea în volum a ganglionilor sunt câteva dintre simptomele care pot anunţa prezența acestei boli la cei mici. În România, incidenţa cancerului la copii este scăzută în comparaţie cu cancerul la adulţi. Anual, în ţara noastră sunt depistate 10-15 cazuri de cancer la 100.000 de copii. Şansele de supravieţuire depind foarte mult de momentul în care este depistată boala, potrivit Click.
Ce trebuie să știe toate femeile despre infecțiile urinare. Simptomele acestea dau alarma. După răceală, infecția urinară este poate cea mai des întâlnită afecțiune cu care se confruntă o femeie. Mai exact, peste 50% dintre femei au cel puțin o dată în viață o astfel de problemă medicală. În plus, datele statistice arată că la nivel mondial infecțiile urinare sunt cele mai răspândite infecții. Principala cauză este bacteria Escherichia coli, relatează Doctorul Zilei.
Psihedelicele, medicament: s-a deschis primul centru pentru studiul efectelor pozitive ale drogurilor. După ce consumul de marijuana a devenit legal în mai multe țări din lume, datorită beneficiilor sale medicale și nu numai, substanțele psihedelice sunt următoarele pe listă. Deoarece consumul de astfel de substanțe continuă să fie interzis în cele mai multe colțuri ale mapamondului, un grup de cercetători a creat un centru ce cercetare pentru a vedea dacă respectivele substanțe nu pot fi folosite în medicină, pentru tratamentul unor afecțiuni grave. Noul centru de cercetare face parte din Universitatea Johns Hopkins și este intitulat Centru pentru Cercetarea Psihedelicelor și al Conștiinței, conform Playtech.
Dieta cu fructe: ce trebuie să consumăm şi cât este de periculoasă? În sezonul cald, multe persoane sunt tentate să urmeze o dietă cu fructe, în speranţa că vor scăpa rapid de kilogramele în plus. Nutriţionistul Gianluca Mech răspunde la această întrebare şi oferă informaţii preţioase cu privire la această dietă. „Puteţi consuma zilnic câte 2 sau 3 porţii de fructe. Fiecare porţie înseamnă aproximativ 150-200 grame”, spune nutriţionistul Gianluca Mech, potrivit Descoperă.ro.