Utile: Ce organ important ne ataca rontaiala de seara; Otravurile din bucatele de Craciun. Cele mai nocive produse care ajung pe mesele romanilor de sarbatori; Cum ne ingrijim pielea in sezonul rece
Ce organ important ne ataca rontaiala de seara Conform studiilor realizate de cerecetatorii americani, gustarea la ceas de seara are efecte negative asupra functiilor creierului, in special asurpa memoriei. Digerarea mancarii intr-un moment in care ar trebui sa dormim se pare ca are un impact nociv asupra hipocampusului, acea parte din creier unde se formeaza amintirile. Oamenii de stiinta au testat aceasta teorie pe soarecii de laborator pe care i-au hranit in perioada in care acestia ar fi trebuit sa doarma. Ei au ajuns la concluzia ca amintirile si memoria pe termen lung au fost afectate. Gustarile de seara sunt extrem de toxice deoarece ridica nivelul de zahar in sange, ceea ce poate ducxe la diabet sau probleme cardiace, anunta Unica.
Leacuri cu muraturi 100 g de muraturi sunt echivalentul a 125 g de legume crude si sunt cea mai sanatoasa forma de congelare a lor, pe langa congelare. Si pentru ca e de sezon, vom incepe cu cel mai cunoscut efect al lor: combat mahmureala. Zeama de varza are ac de cojocul celei mai puternice dureri de cap. Bea dimineata pe nemancate un pahar si ai sa te simti ca nou. In plus, tratamentul este bun si pentru constipatie. Muraturile, in general, sunt bune si sa fie consumate la mesele copioase cu multa grasime, pentru ca ajuta ficatul si imbunatatesc digestia, scrie Libertatea.
Otravurile din bucatele de Craciun. Cele mai nocive produse care ajung pe mesele romanilor de sarbatori Uitate sunt retetele bunicii. De Sarbatori cumparam produse ?de-a gata?. Rar, insa, citim ce scrie pe etichete si putini dintre noi stiu ce inseamna si cat de nociva este acea insiruire de substante Un studiu al Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor din Romania (APC Romania), realizat pe produse cumparate masiv, de romani, in aceasta perioada, trage un urias semnal de alarma: mare parte din ele sunt bogate in sare, zahar si grasimi, la care se adauga o incredibil de lunga lista de aditivi alimentari, de la cei care pot provoca alergii usoare, pana la cei recunoscuti a fi cancerigeni, scrie Doctorul Zilei.
Cum ne ingrijim pielea in sezonul rece In perioada de iarna este indicat sa acordam o mai mare atentie tenului expus la frig si la alti factori care au efecte negative asupra pielii. Factorii principali care duc la imbatranirea tenului in anotimpul rece sunt alternanta cald-frig, umezeala, dar si curentii de aer. Acestia determina reducerea stratului protector lipidic de la suprafata pielii. Eliminarea apei din piele are drept consecinta uscaciunea tegumentului, aparitia crapaturilor la nivelul pielii, roseata, mancarimea sau senzatia de usturime. Pentru a avea o piele catifelata pe toata perioada anotimpului rece, specialistul recomanda cremele bogate in lipide, grasimi si nutrienti, cu vitaminele A, C si E, informeaza Libertatea.
Pana unde mergi cu compromisul in relatia ta? Intr-o relatie de cuplu compromisul este de multe ori necesar, pentru depasirea anticipata a conflictelor. Sa lasi de la tine, sa accepti si nevoile si dorintele celuilalt, sa cedezi din terenul pentru care va luptati, este o atitudine sanatoasa, in special cand este intampinata cu acelasi raspuns. Insa, ca in multe alte situatii, ce e mult strica! Renuntari – Unul dintre rolurile compromisului este chiar acela de a-i face loc si altuia in viata ta. De la timpul, energia, emotiile pe care i le aloci si pana la spatiu, toate reprezinta renuntari la comportamente anterioare cunoasterii persoanei respective, integral pe Psychologies.