Utile: Cele mai bune trucuri pentru a renunta la fumat; Cum sa scapi definitiv de acnee si de cicatricele provocate de aceasta afectiune; Afectiunile care pot determina caderea parului
Cum sa scapi definitiv de acnee si de cicatricele provocate de aceasta afectiune. Acneea este a opta boala ca frecventa pe Glob si afecteaza aproximativ 85% din populatia cu varsta cuprinsa intre 12 si 24 de ani. Impactul psiho-social este de necontestat, de aceea, este bine sa fim informati, sa stim ca acneea nu este o boala fara vindecare si ca trebuie sa ne adresam cu incredere medicului dermatolog pentru sfaturi utile in ceea priveste ingrijirea tenului acneic. Doua momente ale zilei sunt esentiale pentru ingrijirea corecta a tenului cu probleme: seara si dimineata. Fiecare, cu ritual specific. Seara, tenul trebuie curatat foarte bine pentru a-l pregati pentru cremele-tratament, iar dimineata trebuie hidratat si protejat cu produse specifice impotriva factorilor de mediu. Primul pas spre vindecarea acneei se face seara, cand tenul este curatat temeinic de machiaj, praf dar si de sebuumul produs de piele in timpul zilei. Produsul potrivit este reprezentat de apele micelare din farmacie, solutii nealcoolice, neastringente si care inlatura corect substantele de pe ten, scrie Doctorul Zilei.
Trei trucuri care te ajuta sa stai dreapta. Cine nu le-a invidiat pe balerine si postura lor perfecta sau nu a incercat macar o data sa paseasca maiestuos prin casa, tinand o carte pe cap? Adevarul este ca toate visam la o pozitie dreapta si gratioasa, dar recunoastem ca mai si trisam si ca nu suntem intotdeauna capabile sa o mentinem timp de 24 de ore. Noi te vom ajuta sa rezolvi aceasta problema in randurile de mai jos, oferindu-ti trei trucuri care te vor ajuta sa stai mai dreapta! Priveste-te in oglinda! Este imperios necesar sa devii constienta de pozitia ta, cu precadere de defectele ei. Oamenii de stiinta sunt de parere ca, pentru a merge dreapta si falnica, trebuie sa lucrezi 24 din 24 de ore la pozitia ta, dar exista si trucuri care te ajuta sa suplinesti lipsa de efort. In primul rand, investigheaza-ti postura in oglinda. Uite cum trebuie sa arati: umerii trebuie sa fie drepti, nici cocosati, nici inclinati spre spate, pieptul ridicat (va avea si un efect de lifting superb asupra sanilor), iar barbia dreapta, fara a fi impinsa exagerat in fata, asa cum este prezentata in pozitia de invingatoare care vine sa isi reclame tronul. Capul va fi situat exact deasupra umerilor, nici mai in fata, nici mai in spate, iar stomacul retras, la fel ca genunchii si fesele, relateaza Diva Hair.
Cele mai bune trucuri pentru a renunta la fumat. Cand vrei sa iei o decizie dar nu stii daca este corecta sau nu alege sa faci o lista cu argumente pro si contra si apoi trage linie. Fie ca este din cauza banilor, a mirosului ce se imprima in haine sau in par, fie pentru ca vrei sa te bucuri de o viata sanatoasa, oricare din aceste motive are nevoie de cativa pasi pentru a reusi. Cel mai bine ar fi daca ti-a trecut aceasta ideea prin cap sa te opresti in momentul urmator si sa nu mai fumezi. Daca nu esti totusi convins mai uita-te odata pe lista ta la argumente atat la cele pro cat si la cele contra. Poti sa alegi o zi din calendarul tau de pe perete si sa o definesti ca ziua incetarii precum gasesti in orice fel de contract. Tine lista de argumente langa tine si citeste-o cat de des poti, o sa observi la un moment dat ca zilnic iti vor aparea mai multe motive cu privire la ideea ta. Daca pana acum obisnuiai sa cumperi cate un cartus de tigari cand mergeai la cumparturi, alege de data asta sa te limitezi la un singur pachet. Nu lua pachetul cu tine daca iesi in oras, asigura-te ca poti sa fumezi acel pachet in cat mai multe zile, in felul acesta vei rari numarul tigarilor zilnic, anunta ClickSanatate.
De ce ar trebui sa folosesti aerul conditionat din avion. Aerul conditionat din avioane are o reputatie foarte proasta. Cei mai multi oameni cred ca aerul conditionat ce se poate controla din butoanele de deasupra scaunelor din aeronavele comerciale este plin de bacterii si nu face decat sa imprastie microbii dintr-o parte a aeronavei in alta. Se apre ca exista un motiv serios pentru care ar trebui sa folosesti aerul conditionat din avion. Motivul are legatura cu microbii, dar nu in modul in care ne-am fi asteptat. Conform medicului Mark Gendreau reputatia aerului conditionat din avioane este nefondata. Medicul este specializat in transmiterea bolilor infectioase pe cale aeriana. Specialistul a vorbit cu jurnalistii de la revista Treavl and Leisure si le-a confirmat faptul ca este mai sanatos sa deschidem aerul conditionat decat sa circulam cu el inchis. Aerul pe care il respiram si la care suntem expusi in avioane este aerul pe care il respira oamenii care stau la 2-5 randuri fata de locurile unde stam. Pentru a tine la distanta virusurile aeropurtate trebuie sa folosim ventilatia aerului, e singura noastra modalitate de a ne feri de ele, in afara de a izola persoana bolnava, noteaza Unica.
Afectiunile care pot determina caderea parului. Stiai ca parul uscat, subtire si fragil care se rupe usor poate indica serioase probleme de sanatate? In loc sa incerci sa maschezi aceste minusuri ar fi mai bine sa identifici cauza. Stilul de viata, lipsa somnului, stresul, dieta dezechilibrata pot fi factori care sa cauzeze caderea parului, dar simptomele sunt aceleasi si cand te confrunti cu una dintre aceste afectiuni. Hipotiroidie. Daca aveai candva parul gros si lucios, dar acum este subtire si lipsit de vlaga analizeaza intai daca l-ai agresat in vreun fel. Poate in ultima perioada ai folosit in mod excesiv placa de par, ondulatorul sau poate l-ai supus decolorarii, incat se poate explica deteriorarea lui. Chiar si apa cu un concentratie mare de clor poate fi de vina. Acorda atentie acestor semne pentru ca pot indica prezenta hipotiroidiei, adica glanda tiroida nu produce suficienti hormoni ceea ce va duce la incetinerea metabolismului. Psoriazis. Mancarimile de la nivelul scalpului pot fi tratate cu usurinta cu un sampon destinat acestei probleme. Daca observi ca scuamele de la nivelul tegumentului sunt solzoase, acesta ar putea fi un semn al psoriazisului, o afectiune care forteaza celulele pielii sa se dezvolte intr-un ritm alert, scrie Click pentru femei.