Sari direct la conținut

Utile: Cercetătorii au descoperit, din greşeală, un posibil remediu pentru depresie; Ciroza hepatică. Tot ce trebuie să știm despre această boală cruntă; Unde se ascund toxinele şi cum ne şubrezesc sănătatea

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Cercetătorii au descoperit, din greşeală, un posibil remediu pentru depresie. Neurologul Vikram Rao şi neurosavantul Kristin Sellers, ambii de la University of California, San Francisco şi colegii săi au studiat 25 de persoane care treceau printr-un tratament pentru epilepsie care presupunea implantarea electrozilor în anumite zone ale creierului, scrie Science News, citat de Descopera. La începutul experimentului, publicat pe 29 noiembrie în Current biology, cercetătorii au rugat pacienţii să efectueze teste de stare, care au arătat că unii pacienţi au semne de depresie, unele dintre ele chiar severe. Apoi, echipa a început să stimuleze diferite regiuni cerebrale cu electrozii implantaţi.

Ciroza hepatică. Tot ce trebuie să știm despre această boală cruntă. Ciroza hepatică poate avea o mulțime de cauze. Sunt și persoane care au această boală, fără o cauză anume, în acest caz afecțiunea fiind numită ciroză criptogenică. Printre cauzele cirozei regăsim: infecții, toxine multe, obstrucție biliară și tulburări vasculare. Însă cea mai frecventă cauză a bolii este ca urmare a consumului excesiv de băuturi alcoolice pentru o lungă perioadă de timp. De asemenea și infecția cu virusurile hepatice B și C. Ciroza hepatică secundară infecției cu virusuri hepatice apare la aproximativ 40% dintre persoanele care suferă de de hepatită cronică de cauză virală, scrie Doctorul zilei.

Unde se ascund toxinele şi cum ne şubrezesc sănătatea. Suntem înconjuraţi de toxine – de la aerul pe care-l respirăm, alimentele pe care le consumăm, până la lucrurile cu care intrăm în contact. Toate acestea au efecte grave asupra diverselor organe ale corpului nostru. Medicul Jacob Barber, specialist în medicină holistică, ne spune ce măsuri e bine să luăm. „Intrăm în contact cu poluarea şi radiaţiile eliberate de activităţile industriale, cu toxinele de uz casnic din produsele de curăţenie, de îngrijire personală, parfumuri şi cosmetice, cu toxine alimentare. Chiar şi produsele de plastic, dozele de aluminiu şi jucăriile conţin toxine pe care ajungem să le înghiţim, scrie Click.

Marijuana: efecte şi riscuri la care te expui în urma consumului. Marijuana este un amestec din frunzele, tulpinile, seminţele şi florile uscate ale cânepei indiene, care se aseamănă tutunului, verzui şi tăiat foarte fin. Conţine substanţe chimice numite canabinoizi care se regăsesc în concentraţii uriaşe în frunze şi flori, părţi folosite şi în medicină, în special Tetrahidrocanabinolul (THC). Unele persoane folosesc marijuana în scop recreativ, pentru a obţine acea stare de bine sau pentru a-şi altera simţurile, în timp ce altele în scop medical, cum ar fipentru tratarea glaucomului, stimularea apetitului, inflamaţia membranei mucoase, lepră, febră, mătreaţă, hemoroizi, obsezitate, astm, infecţii ale tractului urinar, dureri şi scleroze multiple, scrie CSID.

Cum ai grijă de articulaţii în sezonul rece. Frigul şi umezeala produc disconfort celor care au probleme cu articulaţiile, intensificând durerile articulare. Îmbrăcămintea şi încălţămintea trebuie să asigure confort termic, de aceea se recomandă alegerea hainelor din bumbac şi lână, niciodată din materiale sintetice sau prea strâmte pe corp. Pentru diminuarea durerilor se recomandă administrarea medicamentelor antialgice şi unguentele antiinflamatoare. Deoarece o greutate peste medie presupune o suprasolicitare a articulaţiilor, producând durere, trebuie să te îngrijeşti de siluetă, dincolo de abordarea din punct de vedere estetic, scrie Click.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro