Sari direct la conținut

Utile: Cum intaresti sistemul imunitar al copilului la inceput de toamna; Cinci lucruri pe care ginecologul nu trebuie sa le faca niciodata in timpul unei consultatii; Trucuri pentru a avea mai multa incredere in tine

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

Cum intaresti sistemul imunitar al copilului la inceput de toamna. Copiii sunt mai predispusi schimbarilor bruste de temperatura. O imunitate puternica ofera micutului protectie impotriva bolilor. Daca copilul tau raceste des, sufera periodic de infectii gripale inseamna ca imunitatea lui este slaba. Cu doar cateva schimbari simple alimentare si ale stilului de viata, poti creste si intari sistemul de aparare al organismului celui mic impotriva acestor probleme medicale obisnuite. Ofera-i celui mic cat mai multe fructe si legume, care sunt bogate in vitamina C si antioxidanti, nutrienti extrem de valorosi pentru intarirea imunitatii. Capsunile, papaya, grepfruit, afinele, rosiile , broccoli si cartofii dulci sunt exemple excelente de astfel de nutrienti. Incearca sa introduci in meniul zilnic al copilului 5 portii de fructe si legume. O portie echivaleaza aproximativ cu o cana sau castronel. Copiii mici, cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani, au nevoie cam de o cana de fructe si una de legume pe zi. Nuci, seminte, legume, cereale integrale si alte alimente bogate in vitaminele A, B2, B6 si C, zinc, seleniu si acizi grasi esentiali contribuie de asemenea la intarirea sistemului imunitar, scrie ClickSanatate.

Cum te feresti de virusurile de la metrou fara sa pari ciudat. Din moment ce o pereche de manusi purtate in metrou ar putea sa ridice mai multe perechi de sprancene, ce poti face in privinta acestor germeni? In metrou vei gasi o multime de oameni – de la barbatul de varsta a doua care, dupa o zi de munca, pare sa se fi imbalsamat cumva in propria transpiratie si pana la hipsterul de liceu care cu o mana isi regleaza ochelarii cu rame groase pe nas, iar cu cealalta butoneaza iPhone-ul care s-a demodat pana a avut suficienti bani sa si-l cumpere. Toti aduc cu ei propria armata de germeni care au supravietuit schimbului de magistrale. Un profesor de epidemiologie de la Mailman School of Public Health de la Universitatea Columbia isi doreste ca cineva sa inventeze un asa-zis prezervativ pentru metrou – un material pe care sa il poti pune deasupra manii pentru a te proteja impotriva germenilor. Profesorul Ian Lipkin foloseste de obicei o manusa cand apuca barele de sustinere de la metrou. „Sunt tot soiul de bacterii si virusi care stau pe suprafete”, a spus el. Daca la suprafata manerele usilor sunt sterilizate de razele ultraviolete, in subteran acest lucru nu se poate intampla, relateaza PlayTech.

Andropauza: ce schimbari aduce scaderea testosteronului in viata barbatilor. Andropauza, numita si menopauza masculina, este caracterizata de scaderea nivelului de testosteron din organism, ceea ce poate avea diverse consecinte asupra sanatatii barbatului trecut de varsta de 50 de ani. Pot aparea simptome precum cresterea procentului de grasime corporala, disfunctii erectile sau reducerea masei musculare. Pentru ameliorarea acestor simptome, este indicat tratamentul personalizat, care sa cuprinda in principal schimbari in stilul de viata, dar nu sunt excluse nici medicamentele, de tipul celor hormonale sau antidepresive.Andropauza este o etapa fireasca din viata oricarui barbat, care consta in reducerea nivelului de testosteron si aparitia unor simptome legate de acest aspect, cum ar fi lipsa apetitului sexual, slabirea musculaturii sau acumularea de grasime in zona abdominala. Andropauza difera insa de menopauza. De exemplu, andropauza nu afecteaza toti barbatii, nici nu presupune blocarea tuturor functiilor reproducatoare, precum in cazul femeilor. Cu toate acestea, tulburarile de natura sexuala nu iarta aproape niciun barbat ajuns la andropauza, noteaza Libertatea pentru femei.

Cinci lucruri pe care ginecologul nu trebuie sa le faca niciodata in timpul unei consultatii. „M-am simtit violata si lipsita de aparare” Vizita la ginecolog nu e tocmai placuta pentru nicio femeie. De aceea, cand te afli pe masa de examinare a medicului obstetrician, ultimul lucru de care ai nevoie e ca acesta sa se comporte urat. Iata ce lucruri nu sunt normale si nu ar trebuie sa le permiti in timpul unui consult ginecologic: Cristina (numele real a fost inlocuit) si-a facut programare la un nou medic ginecolog pentru niste teste de rutina, iar acesta i-a sugerat sa-i efectueze un examen pelvian pentru a-i verifica ovarele. Totul suna ok pana aici. „A introdus cateva degete in mine, asa cum se procedeaza, dar apoi am simtit un tip diferit de frecare aplicata direct pe clitoris, in miscari de inainte si inapoi, ca si cand intentiona sa ma stimuleze”, povesteste tanara pentru cosmopolitan.ro. Initial, a crezut ca i s-a parut, dar cand s-a intimplat din nou, a stiut ca se intampla ceva grav. Cand examinarea a luat sfarsit, medicul a iesit din cabinet fara sa scoata o vorba. „M-am simtit violata si lipsita de aparare, si nu eram in stare sa vorbesc. Am plecat repede si am plans tot drumul pana acasa.” Cel mai bun mod de a preveni orice fapt stanjenitor e sa mai existe un cadru medical in cabinet. Multi ginecologi de sex masculin sunt insotiti de o asistenta medicala, dar nu e obligatoriu. Asa ca nu te jena sa soliciti tu acest lucru. Daca pe parcursul examinarii intervine ceva care te alarmeaza, nu-ti inghiti cuvintele, ci intreaba: „Aceasta procedura e standard?” sau „E necesar acest lucru?” Daca se eschiveaza sa raspunda sau adopta o atitudine neadecvata, ia masuri. Spune ca nu te simti confortabil cu felul in care decurge programarea sau inventeaza ceva si iesi din cabinet, anunta Doctorul Zilei.

Trucuri pentru a avea mai multa incredere in tine. Increderea in sine este unul dintre cei mai importanti factori de care daca dispui vei avea capacitatea sa treci peste absolut orice.Atunci cand din diverse motive nivelul increderii in sine scade se produce practic o bariera intre noi si tot ce ne inconjoara. Astfel ca, succesul profesional cat si cel personal au de suferit de pe urma acestei pierderi. Principalul punct de plecare in recapatarea increderii este sa afli ce anume a cauzat aceasta problema. Abordarea problemelor prin constientizare si comunicare poate reduce substantial teama de a fi abandonat intr-o relatie de cuplu mai ales. Pentru a fi stapan pe tine si a nu cadea prada prea usor dezamagirilor trebuie sa ajungi sa te cunosti foarte bine, sa poti identifica ce anume te face fericit, ce ai nevoie pentru a fi fericit tu cu tine, trebuie sa stii de ce anume sa te feresti si incotro sa te indrepti. Conceptul de normalitate nu exista, fiecare dintre noi are propriiile sale concepte si trebuie sa urmaresti sa vezi cum functioneaza in cazul tau. Nu te mai auto-condamna daca ceva nu iese din prima, nu degeaba se spune ca ce e bun nu vine usor. Analizeaza-ti felul in care tu te raportezi la cei din jur, masoara asteptarile tale si realizeaza un plan de bataie pe care sa il urmezi, relateaza ClickSanatate.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro