Utile: Cum să îți încarci telefonul ca să nu se mai descarce așa repede; Cum să ai un ten perfect: 5 secrete de dietă; Cinci teste medicale, recomandate femeilor, care depistează cancerul înainte de apariția simptomelor
Cum să îți încarci telefonul ca să nu se mai descarce așa repede Dacă putem fi de acord asupra unui lucru, acela este că bateriile smartphone-urilor sunt execrabile dacă le comparăm cu cele ale telefoanelor de tip cărămidă de pe vremuri. De prea multe ori, bateria telefonului este aproape de moarte seara târziu, înainte de a ne culca. Există un mit conform căruia încărcarea în tranșe a telefonului ar putea distruge bateria și că varianta mai bună este să îl încărcăm când este aproape descărcat. Conform Battery University, bateriile litiu-ion din smartphone-urile noastre sunt mai sensibile la stres. Iar acest stres are același efect asupra bateriilor cum are și pentru oameni – le scade durata de viață. Battery University recomandă să nu îți mai lași telefonul la încărcat odată ce a ajuns la 100%. Dacă îl lași, el va rămâne într-o stare de înaltă tensiune, care îi slăbește structura chimică interioară, scrie Playtech.
Cum să ai un ten perfect: 5 secrete de dietă Uneori problemele cele mai complicate au soluţii dintre cele mai simple. Şi în cazul pielii, lucrurile stau la fel. Tot ce ai de făcut sunt câteva schimbări minore în stilul de viaţă. Ai avut probleme cu tenul încă din adolescenţă, la un moment dat ai scăpat de ele şi acum au revenit. Ai încercat tot felul de creme şi loţiuni minune, mergi la cosmetică măcar o dată pe săptămână, dar aspectul pielii se ameliorează doar provizoriu. Te-ai gândit vreodată că aceste probleme se datorează stilului tău de viaţă, care în ultima vreme este departe de a fi sănătors? OK, ai un program haotic, nu dormi suficient, nu mănânci sănătos, abuzezi de cafea şi dulciuri, dar poţi face un efort minim pentru a repara aceste lucruri. Şi crede-ne, efortul îţi va fi răsplătit înzecit: studii recente au arătat că starea tenului tău se va îmbunătăţi cu 62% doar schimbând felul în care mănânci. Şi asta în doar trei săptămâni, precizează CSID.
Cinci teste medicale, recomandate femeilor, care depistează cancerul înainte de apariția simptomelor Există analize care pot depista diferitele tipuri de neoplazii chiar înainte de a apărea simptomele, ceea ce le face mai uşor de tratat. „Testele de screening e bine să fie făcute periodic. Ele trag semnale de alarmă la oameni în aparentă stare de sănătate, când boala nu manifestă semne clinice”, explică Alina Constantin, medic de familie. Screeningurile timpurii oferă şanse mari de vindecare în cancerul de sân. Cu cât tumoarea canceroasă e mai mică, cu atât şansele de reuşită ale unei operaţii sunt mai mari. „Factorii de risc şi predispozanţi pentru acest cancer sunt: antecedentele familiale de cancer de sân, lipsa sarcinilor şi a alăptării, administrarea de hormoni”, avertizează medicul Alina Constantin. Cea mai la îndemână metodă de testare este autoexaminarea sânilor, însă puteţi apela şi la mamografii, ecografii sau sonoelastografie. Medicii recomandă să vă faceţi teste de la vârsta de 40 de ani, arată Doctorul Zilei.
Cum transformi un fișier Word în PDF ca să nu mai poată fi modificat Fișierele PDF nu sunt perfecte, dar te ajută să te asiguri că destinatarul nu are foarte multe opțiuni când vine vorba de a le modifica. Din acest motiv, ar fi bine să înveți cum transformi orice fișier Word în PDF, înainte de a-l expedia unui prieten sau client. Microsoft Word a devenit mult mai util și eficient în ultimii ani. Fiecare versiune nouă introduce câteva funcții noi, iar gigantul din Redmond face eforturi pentru a-ți face viața mai ușoară în cel mai popular editor de fișiere text din lume. Din acest motiv, în urmă cu câțiva ani, a introdus opțiunea de a salva fișiere în format PDF în pachetul Microsoft Office. În cazul în care ai o versiune mai recentă de Office și îți dorești să transformi un fișier Word în PDF, cea mai bună soluție implică salvarea sa în noul format folosind opțiunea Save as (CTRL + S), din meniul File, relatează Playtech.
Pericolul ascuns al testelor RMN: pacienţii cu plombe sunt expuşi riscului de otrăvire cu mercur Aparatele RMN (rezonanţă magnetică nucleară) moderne pot otrăvi oamenii care au plombe dentare, întrucât scannerele puternice de astăzi pot face ca mercurul să curgă din plombe. Studiul, publicat recent în jurnalul Radiology, a arătat că nivelurile de mercur sunt mult mai ridicate după ce pacienţii au fost expuşi câmpurilor magnetice puternice pe care le pot genera noile aparate, scrie The Independent. Dentiştii folosesc o substanţă numită amalgam pentru a acoperi cavităţile sensibile cauzate de carii. Acesta este un amestec de metale care are în componenţă aproximativ jumătate mercur, un metal lichid cunoscut pentru toxicitatea sa. În plombe, mercurul se întăreşte atunci când este tratat şi se leagă de structura chimică a dintelui cu un strat de metal oxidat care se formează peste fiecare plombă expusă în decurs de 48 de ore, informează Descoperă.