Sari direct la conținut

Utile: De ce nu este bine să te scobeşti în nas; De ce apare vertijul și ce metode de diagnostic sunt indicate. Cum excludem cauzele vasculare; De ce ne îngrășăm în post? Alimentele pe care trebuie să le eviți în această perioadă

HotNews.ro
utile , Foto: Colaj foto
utile , Foto: Colaj foto

De ce nu este bine să te scobeşti în nas. Răspunsul evident este: „pentru că nu e deloc elegant”. Dar mai este un motiv pentru care scobitul în nas ar trebui evitat, iar acesta nu ţine de bunele maniere, ci mai degrabă de sănătatea ta. Fie că vrei să scapi de mucusul uscat – care ia naştere prin lipirea particulelor de praf, mizerie, polen şi alte substanţe de cili, adică acei perişori mici din interiorul nasului –, de o mâncărime insistentă sau, pur şi simplu, acest gest te face să te simţi bine, ar fi bine să cauţi o altă soluţie decât să-ţi bagi degetele în nas, scrie CSID.

De ce apare vertijul și ce metode de diagnostic sunt indicate. Cum excludem cauzele vasculare. “Printre cauzele cele mai frecvente ale vertijului regăsim afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale, oftalmologice, ORL, hematologice (anemiile), cardiovasculare (tulburările de ritm cardiac, insuficiența cardiacă, stenozele trunchiurilor supraaortice). Inclusiv bolile neurologice severe precum sunt accidentele vasculare, scleroza multiplă, tumorile cerebrale sunt posibile afecțiuni care pot provoca vertij”, a explicat medicul Lucian Chircea. Specialistul neurolog mai spune că vertijul, respectiv amețeala, este descris de pacienți ca o senzație de pierdere a echilibrului, rotire, plutire, pierdere a reperelor spațiale, iluzie a mișcării, aproape leșin scrie Doctorul zilei.

De ce ne îngrășăm în post? Alimentele pe care trebuie să le eviți în această perioadă. Lipsa în post a proteinelor animale care dau sațietate și înlocuirea lor cu proteinele vegetale, cum ar fi fasole, soia, mazăre sau năut, care conțin mulți carbohidrați, favorizează îngrășarea. Un prim pas pentru o dietă corectă în post ar fi adoptarea programului de trei mese pe zi și două gustări. Putem începe cu fructe care conțin antioxidanți și fibre și mai puțină fructoză, cum ar fi măr verde, kiwi, ananas și fructe de pădure. Cantitativ, mâncăm cam o mână de fructe, scrie Libertatea.

Obiceiurile de sănătate pe care părinţii trebuie să le înveţe de la copii. Trăim cu impresia că doar noi învăţăm şi influenţăm copiii. Ceea ce este adevărat până la un punct. Dar şi de la copii adulţii pot învăţa obiceiuri de viaţă noi, schimba comportamente dăunătoare, adopta o dietă mai sănătoasă, pot face mai multă mişcare şi chiar îşi pot salva pielea la propriu căci nu poţi face băi de soare cu un copil după tine. Un copil schimbă viaţa. Total. Auzim această frază foarte des, mai ales la tinerii părinţi care abia reuşesc să se dezmeticească şi să înţeleagă cum pot face faţă mai bine provocărilor vieţii noi, scrie Descopera.

Sucul de morcovi, ideal pentru ochi şi ficat. Bun la gust şi uşor de preparat, sucul de morcovi este una dintre acele băuturi miraculoase care are efecte neaşteptate asupra sănătăţii. Îmbunătăţeşte vederea, reface ficatul, ajută pielea şi este ideal şi-n curele de slăbire. Beta-carotenul este o sursă de vitamina A care ajută nu numai la îmbunătăţirea vederii, ci şi la prevenirea bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale. Această vitamină păstrează mucoasa organelor interne sănătoasă, prevenind astfel infecţiile cu germeni patogeni. Sucul proaspăt de morcovi este unul dintre cei mai buni detoxifianţi ai ficatului, sângelui şi tractului intestinal şi echilibrează pH-ul, scrie Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro