Utile: Greseala pe care o fac romanii in perioada postului; Cura cu grau incoltit: cum se tine si ce beneficii aduce sanatatii; 8 boli diagnosticate gresit
8 boli diagnosticate gresit. De mult mai multe ori decat crezi tu medicii nu pot sa puna un diagnostic corect si asa te trezesti ca inghiti medicamente aiurea, pentru o boala pe care n-o ai. Printre acestea se numara: 1. Scleroza Multipla e o boala imuna care poate fi determinata cu exactitate doar de scanari imagistice si de punctii lombare – ambele, examene foarte costisitoare si intense. 2. Boala Lyme. Daca nu ai o eczema rosie sau daca nu vezi o capusa, simptomele bolii Lyme seamana foarte bine cu cele ale sclerozei multiple – tiuit in urechi, amorteala, slabiciune a membrelor, migrene. 3. Sindromul Colonului Iritabil. Medicii pun acest diagnostic prin eliminarea tuturor celorlalte potentiale boli de care ar putea suferi pacientul, scrie Click! pentru femei.
Cura cu grau incoltit: cum se tine si ce beneficii aduce sanatatii. Graul incoltit este considerat un aliment minune pentru sanatate, avand efecte antioxidante si terapeutice surprinzatoare. Asemenea oului, bobul de grau da viata daca i se ofera conditiile prielnice, prin urmare are la baza principii importante si o multitudine de nutrienti. Gratie acestor aspecte, in popor este chiar numit ou vegetal. Cura cu grau incoltit se tine minim 3 luni, cu toate ca rezultatele incep sa se vada dupa primele 2-3 saptamani, potrivit Unica.
Carnea de porc este bogata in vitamine si minerale. Carnea de porc este, de departe, alimentul preferat de romani. Aceasta are un continut bogat in proteine, dar este o carne ,,grea” , cu metabolizare lenta. De asemenea, este bogata in vitamine si minerale, cum ar fi: fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, precum si o serie de vitamine din grupa B, B6, B12, acid nicotinic, tiamina, riboflavina. INS arata ca cel mai consumat tip de carne din Romania este cea de porc, care acopera aproape jumatate din consumul total de carne, fiind urmat de cea de pasare, cu un consum de 15-20 kg anual si de vita, categorie care reprezinta doar 10% din total, informeaza CSID.
Ceaiul de musetel te scapa de bacterii. Farmacia naturii iti pune la dispozitie o multime de plante care au capacitatea de a combate bacteriile. Dintre acestea, amintim de infuzia de musetel. Banalul ceai de musetel, dar obtinut dintr-o cantitate mai mare de planta, este o alegere foarte buna pentru vindecarea unei rani, a unei arsuri superficiale sau a unei eczeme. Gargara dezinfectanta cu infuzia concentrata o faci de 3 ori pe zi, cand ai amigdalita, afte, gingivita, stomatita. La o cana cu apa pui 3 linguri de flori de musetel, potrivit Click.
Greseala pe care o fac romanii in perioada postului. Cand vine vorba de alegerea unui inlocuitor sanatos pentru lactate, lucrurile nu sunt totusi atat de simple precum par. Desi, de cele mai multe ori, gustul celor mai multe dintre alternativele vegetale pentru lapte este foarte bun, nu toate optiunile care se gasesc la raft sunt si sanatoase. Nu de putine ori se intampla ca lactatele vegetale sa nu fie benefice pentru organismul nostru, mai ales cele care contin o cantitate mare de zahar, arome artificiale, agenti de ingrosare sau conservanti periculosi, scrie CSID.