Sari direct la conținut

​Utile: Nu arunca sâmburele de avocado! Are beneficii uimitoare pentru organism; O proteină nouă ar putea întârzia apariţia diabetului

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Nu arunca sâmburele de avocado! Are beneficii uimitoare pentru organism: Cum se consumă. Nu arunca sâmburele de avocado, ci învaţă să-l consumi, astfel încât să scapi de colesterolul rău sau de tensiunea arterială. Pentru că sâmburele de avocado este foarte tare, înainte de a fi consumat trebuie preparat. În primul rând, trebuie uscat la cuptor la o temperatură ridicată, pentru câteva ore. Unele persoane aleg să ţină sâmburii de avocado la cuptor timp de două ore, la 121°C. Odată ce sâmburele de avocado este deshidratat, acesta poate fi mărunţit şi pus într-un blender sau un procesor pentru a fi transformat într-o pudră, utilizată mai apoi în smoothie-uri, ceaiuri sau sosuri. Cu toate astea, odată ce sâmburele de avocado este deshidratat, cantitatea de antioxidanţi scade, potrivit Click pentru Femei.

Cum se simte la palpare un nodul la sân canceros. Descoperirea unui nodul la sân, orice dimensiune ar avea, le face pe femei să se gândească la un singur lucru: cancer. Este de înţeles, având în vedere că cel mai întâlnit tip de cancer la femei este cancerul mamar. Este foarte important ca orice femeie să-şi examineze sânii regulat, însă nodulii nu înseamnă întotdeauna cancer. Din contră, doar 10% dintre noduli sunt maligni. Potrivit doctorului Simon March, chirurg la Colchester Hospital University, există nenumărate cauze ale nodulilor, altele decât cancerul, şi aceştia pot avea diferite forme şi mărimi. Din fericire, metodele prin care se poate verifica dacă un nodul este benign sau malign au avansat mult în ultimii ani, conform Doctorul Zilei.

De ce nu pot cercetătorii să explice apariţia conştiinţei? Conştiinţa este definită, în termeni generali, drept intuiţia propriei existenţe. Explicarea apariţiei conştiinţei, capacitatea de intuire a propiei existenţe, reprezintă una din provocările pe care experţii din domeniul neuroştiinţelor nu au putut-o încă depăşi. Înţelegerea modului cum dintr-o masă de neuroni poate apărea conştiinţa are parte de unele progrese, dar, cu siguranţă, mai este mult drum de parcurs. Printre cercetătorii din domeniu există un curent de opinii care susţine că metodele ştiinţifice convenţionale nu sunt adecvate pentru această sarcină şi că nu vor putea să producă rezultatele necesare. Principala problemă a conştiinţei este faptul că nu este observabilă în mod direct şi asta datorită faptului că nu există sau chiar nu poate exista o metodă prin care experienţele unei persoane să fie studiate în mod direct doar prin studierea creierului acesteia. De asemenea, observarea din poziţia de terţ se dovedeşte a fi inutilă. Din cauza problemelor metodologice pe care observarea unui proces inobservabil precum conştiinţa le ridică, tot ce pot face cercetătorii este să coreleze datele obţinute din studierea unor fenomene pe care le pot observa, vorbim aici de scanarea cerebrală, cu informaţiile pe care voluntarii le oferă despre propiile lor experienţe, notează Descoperă.ro.

Ce este acidul salicilic și de ce ai nevoie de el în rutina ta de frumusețe. Acidul salicilic este, potrivit dermatologilor, o metodă excelentă de a trata punctele negre, coșurile și excesul de sebum. Înainte de a-l folosi, trebuie să știi însă câte ceva despre acest ingredient-minune. În cosmetică, există două tipuri principale de exfolianți chimici – alfa hidroxi acizii și beta hidroxi acizii. Ambele tipuri dizolvă încet celulele moarte și acumulările de sebum, lăsându-ți fața catifelată. Acidul salicilic face parte din a doua categorie de exfolianți chimici. „Pentru că acidul salicilic este un ingredient anti-inflamator, acesta scade roșeața și iritația care vin cu coșurile roșii, dureroase”, a explicat dermatologul Rachel Nazarian, de la Schweiger Dermatology Group din New York City. „Și din moment ce rupe legăturile dintre celulele pielii, acesta exfoliază blând pielea, pentru a preveni formarea acneei”, potrivit Unica.ro.

O proteină nouă ar putea întârzia apariţia diabetului. Diabetul de tip 1 este o maladie incurabilă, de accea, eforturile oamenilor de ştiinţă se concentrează asupra ţinerii sub control şi a prevenirii acesteia. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii Indiana au făcut publică descoperirea unei proteine care împiedică evoluţia acestui tip de diabet în cazul oamenilor şi care poate să reprezinte un potenţial punct de plecare pentru terapii şi tratamente destinate oamenilor. Cercetătorii care au colaborat în cadrul acestui studiu au plecat de la studierea celulelor beta, un subset al celulelor pancreatice care reglează răspunsul sistemului imunitar. Studiile anterioare au dovedit că aceste celule joacă un rol important în reglarea nivelului de zahăr din sângele unei persoane şi că, în cazul unei persoane care suferă de diabet de tipul 1, aceste celule sunt distruse de către sistemul imunitar, relatează Descoperă.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro