Utile: Primul ajutor în caz de insolație; 5 lucruri extrem de importante despre HIV pe care trebuie să le știi; Stresul posttraumatic: simptome, legătura cu anorexia
Primul ajutor în caz de insolație. Arsurile solare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm vara. În acest caz, tratarea prin metode populare este eficientă. “Este vorba de o arsură de gradul I, o arsură superficială, în care pielea e înroșită, tumefiată, apare senzația de durere, este caldă și atunci aplicarea de comprese cu iaurt rece sau chiar cu lapte rece pe zonele afectate și ținute 10-15 minute chiar are efect antiinflamator,” explică dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie, potrivit Digi24.
Top 5 lucruri extrem de importante despre HIV pe care trebuie sa le stii. Aceasta afectiune apare in cazul persoanelor infectate cu HIV si predispune organismul uman la o expunere crescuta catre infectii sau catre anumite forme de cancer. Cu toate acestea, o infectare cu HIV duce dupa o perioada lunga de incubare, de ani, chiar zeci de ani, la declansarea bolii SIDA, potrivitLibertatea.
Stresul posttraumatic: simptome, legătura cu anorexia. Prima legătură negativă a anxietăţii cu realitatea este reprezentata de tulburarea de stres posttraumatic. Se remarcă prin retrairea intensă a evenimentului traumatic, prezenţa simptomelor de tip intruziv: amintiri ale evenimentului negativ, de la imagini, la mirosuri, la sunete, la sentimente şi emoţii ce sperie, coşmaruri legate direct de eveniment, teamă, nervozitate, tristeţe, vinovăţie când cineva vorbeşte despre eveniment, potrivit CSID.
Din ce cauze apar calculii renali la copii. Medicul Selçuk Yücel, specialist în tratarea afecţiunilor urologice la copii şi sugari, spune că în spitale sunt diagnosticaţi tot mai mulţi copii cu calculi renali, ca urmare a schimbărilor din regimul alimentar. “Calculii renali, sau pietrele la rinichi, apar mai ales dacă există o predispoziţie genetică în familie spre acest tip de problemă. Însă pe lângă genetică, dietele dezechilibrate sunt şi ele responsabile. Un nivel crescut de aciditate a dietei duce la formarea calculilor”, potrivitClick.
Iată ce alimente trebuie să consumi dacă nu mai dai randament şi nu te poţi concentra. Ne putem spori capacitatea cognitivă a creierului şi dobândi o mai mare putere de concentrare în zilele în care ne mobilizăm mai greu consumând anumite alimente. Hidratarea nu trebuie însă nici ea neglijată, fără această resursă vitală creierul neputând funcţiona. Indispensabilă, alături de apă putem să consumăm şi ceai verde, care nu doar hidratează, ci ne dă o stare de bine întreaga zi. Dacă vreţi să aveţi mai multă energie şi să vă concentraţi mai uşor la locul de muncă, ţineţi deci cont de alimentaţie, potrivitDoctorul zilei.