Utile: Pro si contra batoanelor de slabit; Ingredientele din muraturi care duc la cancer; Cum sa treci mai repede peste o perioada de convalescenta
Pro si contra batoanelor de slabit. Desi numele lor ti-ar putea sugera ca ajuta la topirea colaceilor de pe abdomen, aceste produse au, de fapt, cu totul alt rol si efect. „Niciun aliment nu te slabeste. Faptul ca se numesc batoane <> e doar un truc de marketing. Ele pot fi, intr-adevar, integrate intr-un program de slabit, in sensul ca, fiind produse controlate prin ceea ce contin, pot inlocui o masa. Insa nu trebuie sa depasesti masura. Daca le consumi in exces, pe post de desert, nu numai ca nu slabesti, dar chiar te vei ingrasa”, explica nutritionistul Serban Damian, scrie Click!
Ingredientele din muraturi care duc la cancer. Cu toate ca muraturile se dovedesc a fi bune pentru sanatate, exista cateva ingrediente folosite care pot determina aparitia unor boli grave, cum ar fi cancerul. Daca esti una dintre persoanele care adora muraturile sau sucul lor si nu obisnuiesti sa le prepari acasa, ar trebui sa acorzi o mai mare atentie ingredientele pe care le au cele din comert. In plus fata de apa, castraveti si otet, zeama de la muraturi mai contine: sare de mare rafinata, clorura de calciu, benzoat de sodiu, polisorbat 80 etc. Integral pe DivaHair.
Legatura dintre dinti, fumat si cancerul oral. Fumatul are un efect nociv asupra intregului organism, dar si asupra dintilor. „Fumatul reduce cantitatea de saliva, aceasta devine vascoasa si nu mai produce autocuratirea cavitatii intr-un mod corespunzator. Asa apar cariile dentare, patarea dintilor, nicotina si gudronul care se incorporeaza in smalt”, explica stomatologul Florina Dospinescu. De asemenea, o alta problema grava, vasconstrictia gingivala (vasele de sange se ingusteaza si nu mai iriga cavitatea orala) poate avea efecte devastatoare asupra dentitiei. Cand vindecarea este precara apar inflamatiile gingivale, iar acestea duc la cancerul oral. Acesta are ca factor predominant fumatul, relateaza CSID.
Cum sa treci mai repede peste o perioada de convalescenta. Dupa o trauma fizica ce ti-a dat mai mult sau mai putin sanatatea peste cap, urmeaza o perioada de refacere, in care organismul are nevoie de liniste, suplimente nutritive si atentia specialistilor. Cu cat iei mai in serios intreg procesul de recuperare, cu atat perioada de insanatosire va fi mult mai mica. Un organism se reface pe deplin doar daca se poate bucura de grija, atentie si pareri avizate. Incearca sa iti menajezi corpul si nu uita ca o stare mentala pozitiva ajuta foarte mult in toata aceasta perioada de convalescenta, anunta Libertatea.
Care este legatura dintre nivelul de magneziu din organism si aparitia dementei? Nivelul prea ridicat sau prea scazut de magneziu in organism poate creste riscul aparitiei bolii Alzheimer si a altor tipuri de dementa, sunt de parere oamenii de stiinta olandezi in urma efectuarii unei cercetari ale carei rezultate au fost publicate recent in jurnalul de specialitate „Neurology”. Studiul, la care au participat 9.500 de adulti, arata ca riscul declansarii dementei poate creste cu pana la 30% in randul persoanelor ale caror analize medicale au dezvaluit prezenta magneziului in organism in afara valorilor optime. Cei care au avut cel mai mare si cel mai mic nivel de magneziu au fost predispusi declansarii dementei, arata raportul specialistilor, scrie MedLive.
Mustul, sursa de longevitate. Una dintre substantele oferite de must este vitamina C, care are un rol important in mentinerea sistemului imunitar puternic, dar se regaseste de o potriva si complexul vitaminic B, vitamina A. datorita continutului intens nutritiv, mustul este considerat ca fiind un buchet de antioxidanti de prima clasa ce este capabil sa tina celulele canceroase la distanta. Tocmai cantitatea sa mare de antioxidanti si polifenoli joaca un rol esential in mentinerea sanatatii celulelor si intarzie procesul de imbatranire prematura a organismului, potrivit Click!