Sari direct la conținut

Utile: Riscurile la care se expun românii care mănâncă margarină; Berea: beneficiile consumului moderat; Care sunt avantajele dietei vegetariane

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Riscurile la care se expun românii care mănâncă margarină.Mulți români preferă dimineața o felie de pâine unsă cu margarină sau la prânz aleg o supă la plic. Însă, consumul acestor alimente poate fi foarte periculos pe termen lung pentru sănătate. Specialiștii ne avertizează că grăsimile trans cresc depunderile de grăsimi pe vasele de sânge și predispun la atac cerebral: „Cresc depunerile de grăsimi pe vasele de sânge și predispun la atac cerebral, la infarct miocardic, cresc riscul de diabet zaharat. Sunt foarte multe studii făcute, e o certitudine științifică”, e declarat specialistul Adrian Wiener, potrivitUnica.

Berea: beneficiile consumului moderat.Atât cafeaua cât şi berea, consumate moderat sunt benefice sănătaţii. Rezultatele unui studiu arată că un consum moderat de bere are un efect asupra exprimării emoţiilor la nivelul feţei în cadrul unui grup social. Astfel, atunci când berea este consumată în situaţii cu niveluri moderate de interacţiune socială, nu este afectată exprimarea emoţiilor pozitive, dar este redusă exprimarea facială a emoţiilor negative. Iar creşterea nivelului de interacţiune socială schimbă şi nivelul de exprimare facială a emoţiilor, demonstrându-se că un consum moderat de bere în cazul unei interacţiuni sociale ridicate afectează într-un mod dorit social exprimarea facială atât a emoţiilor pozitive, cât şi a celor negative, potrivitCSID.

Care sunt avantajele dietei vegetariane.Medicul Michael Hollie susţine stilul de viaţă bazat exclusiv pe plante (whole plant based diet) şi crede cu tărie că acest tip de alimentaţie poate fi medicamentul “minune” care poate ajuta oamenii să amelioreze sau chiar să vindece boli precum diabetul, bolile de inimă şi, evident, obezitatea. Eu însămi fostă vegetariană, l-am întrebat pe medicul Michael Ollie care sunt avantajele acestui stil de viaţă pentru sănătatea noastră, potrivitDescopera.

Tratamente pentru păr cu ulei de măsline.Dacă ai părul fragil și vârfurile despicate, amestecă într-un bol 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de oțet de mere și un gălbenuș, până obții o compoziție omogenă. Aplică pasta pe vârfuri și strânge părul într-un coc și acoperă capul cu o cască de duș. Lasă să acționeze 40 de minute, apoi clătește. Gălbenușul întărește firele, uleiul le hrănește, iar oțetul dă strălucire. Remediu fructat pentru păr degradat este un tratament cu avocado și ulei de măsline îl va ajuta să-și recapete hidratarea și elasticitatea. Amestecă într-un vas conținutul unui fruct cu 2 linguri de ulei de măsline. Aplică pasta pe părul umed, de la rădăcină până la vârfuri, masând bine scalpul . Las-o să acționeze 30 de minute, după care clătește, scrieClick.

Grăsimile sănătoase ajută inima şi creierul. În ce alimente le găsim.Pentru că organismul nu produce acizi graşi omega-3 aceştia trebuie introduşi prin alimentaţie sau din suplimente. Acizii graşi omega-3 sunt de mai multe feluri: tipul conţinut în peşte se numeşte DHA şi EPA şi par să aibă cele mai multe beneficii pentru sănătate, potrivit site-ului de ştiti medicale webmd.com. O altă foamă – ALA – se găseşte în uleiurile vegetale, în seminţe, în nuci şi vegelatel cu frunze verzi. Acizii graşi omega-3 ajută sănătatea inimii în mai multe feluri: reduce nivelul inflamaţiei din interiorul vaselor de sânge, precum şi din restul corpului. Totodată, pot regla ritmul cardiac, scădea nivelul trigliceridelor, şi, în final reduce placa din interiorul vaselor de sânge, potrivitAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro