Utile: Semne ca ai o inflamatie in corp; Sa nu iei plasa cand cumperi struguri! Afla si cum sa ii depozitezi, ca sa tina cat mai mult; Semne ca ai probleme cu inima, care sunt usor de confundat
Semne ca ai o inflamatie in corp Esti deprimata – Anumiti cercetatori cred ca inflamatia este una dintre cauzele depresiei. Nu intotdeauna, insa nu trebuie ignorata aceasta posibilitate. „Daca urmaresti pacientii cu boli de inima care sunt deprimati, vei vedea ca markerii inflamatori sunt mai mari decat in cazul pacientilor care nu sufera de depresie”, sustine dr. Andrew Miller, medic psihiatru in cadrul Scolii de Medicina Emory, citat de yahoohealth.com. Ai dureri frecvente de stomac – Sindromul colonului iritabil este cauzat de inflamatie. Il recunosti prin diaree sau constipatie, dureri si crampe abdominale si dureri de burta. Cercetatorii cred, insa, ca inflamatia provoaca si alte probleme digestive. Boala celiaca, de exemplu, este de asemenea cauzata de inflamatii! Esti mereu obosita – Este normal sa fii mereu obosita daca muncesti prea mul, dormi prea putin sau ai mereu grija de ceilalti. Totusi, daca esti epuizata fara un motiv anume, poti da vina pe inflamatie, deoarece aceasta problema poate afecta sistemul nervos central, scrie Unica.
Sa nu iei plasa cand cumperi struguri! Afla si cum sa ii depozitezi, ca sa tina cat mai mult „Bruma” de pe boabe e semn bun – Pelicula fina albicioasa de pe boabe – „bruma”, cum i se spune – este un semn bun: inseamna ca ciorchinii au fost culesi de cel mult doua zile si nu au fost atinsi cu mana nici in timpul recoltarii, nici pe traseul spre taraba (viticultorii stiu ca trebuie sa apuce ciorchinii doar de codite, ca sa nu stearga pruina – „bruma” – care protejeaza boabele sa nu mucegaiasca. Unde se pastreaza cel mai bine – Cei pe care ii vei consuma in ziua respectiva pot fi pastrati la temperatura camerei, intr-un vas suficient de larg ca sa nu pui ciorchinii unul peste altul. Inainte de a-i aduce la masa, spala-i bine, sub jet puternic de apa, informeaza Libertatea.
Semne ca ai probleme cu inima, care sunt usor de confundat Intepaturile sau durerea in piept sunt simptome pe care oricine le-ar putea recunoaste cu oarecare usurinta ca fiind specifice unei probleme cardiace. Oboseala – Cu cateva zile, chiar saptamani, inaintea unui atac de cord poate surveni o stare de oboseala accentuata. Explicatia este faptul ca inima nu mai poate pompa suficient sange pentru a raspunde nevoilor tesuturilor din organism. Transpiratia brusca – Sudoarea rece, care apare instantaneu, este un simptom frecvent al crizelor cardiace. Totusi, cate dintre noi se gandesc ca ar putea avea probleme cu inima atunci cand transpira brusc? Stim ca e mult mai firesc sa dai vina pe… stres, de exemplu, insa acum, ca ai aflat acest lucru, nu mai cauta vinovati, ci mergi la medic si fa-ti un control de rutina, anunta Avantaje.ro.
Ce sa facem pentru a fi (mai) fericiti Profesorii Universitatii din Chicago si Universitatii Jiaotong din Shanghai au gasit raspunsul. Se pare ca oamenii ocupati, chiar si cei implicati in activitati relativ inutile, tind sa fie mai fericiti decat cei care n-o fac. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca „dorinta de a evita plictiseala si depresia asociata cu starea de lene, este urmatorul factor motivant dupa nevoia de a-ti castiga existenta”. Co-autorul Christopher K.Hsee a explicat de unde a pornit ideea cercetarii si care a fost esenta experimentului: „Fenomenul general de care sunt interesant consta in faptul de ce oamenii sunt atat de ocupati, facand ceea ce fac, in societatea moderna. Oamenii alearga, muncesc din greu, adesea peste puterile lor. Daca am putea concepe un mecanism pentru oamenii inactivi sa se angajeze in activitati care, cel putin, nu sunt daunatoare”, scrie Psychologies.
Psyllium, taratele care te ajuta sa slabesti Despre taratele de psyllium a inceput sa se vorbeasca destul de recent in tara noastra. Obtinute prin macinarea semintelor de psyllium, care provin de la planta platango ovata, acestea sunt folosite adesea in curele de slabire, in regimurile pentru scaderea colesterolului sau in dietele ce au ca scop detoxifierea. Mai putin cunoscute decat ovazul, taratele de psyllium contin insa de 14 ori mai multe fibre solubile, in comparatie cu acesta. O singura lingurita de tarate pe zi poate combate cu succes constipatia, poate reduce colesterolul si poate scadea nivelul glucozei din sange. Trebuie sa stii ca atunci cand consumi psyllium e necesar sa bei doi litri de apa pe zi, deoarece aceste tarate se umfla de pana la 20 de ori atunci cand sunt amestecate cu apa, mentinand astfel senzatia de satietate. In plus, datorita continutului ridicat de fibre spongioase, taratele de psyllium sunt foarte eficiente in dietele ce au ca scop detoxifierea sau stimularea tranzitului intestinal, scrie Unica.