Sari direct la conținut

Utile: Sfaturi utile înainte, în timpul şi după seism; Boala silențioasă care poate fi provocată de igiena orală precară; Boala mână-picior-gură: 4 lucruri pe care nu le ştiai

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Sfaturi utile înainte, în timpul şi după seism.Este foarte important să ştii ce ai de făcut în caz de cutremur, deoarece anumite măsuri îţi pot salva viaţa. Înainte. Pregăteşte un rucsac pentru situaţii de urgenţă! Acesta trebuie să conţină: apă şi mâncare (pentru măcar 3 zile), lanternă, kit de prim‑ajutor, pătură/sac de dormit, haine, unelte de bază (cuţit, cheie reglabilă), brichetă, radio portabil/baterie externă pentru telefon, fluier, bani, copii după acte de identitate. Fixează bine mobila, electrocasnicele, centralele de apartament, televizoarele, calculatoarele! Amplasează obiectele grele pe rafturile de jos! Amplasează patul într-un loc sigur! Ţine în casă un extinctor funcţional! Învaţă să acorzi primul ajutor! Stabileşte împreună cu familia ta un plan pentru situaţii de urgenţă, potrivitClick.

Boala silențioasă care poate fi provocată de igiena orală precară.Între persoanele care sunt tratate pentru hipertensiune arterială, considerată o boală silențioasă pentru mult timp poate fi asimptomatică, cele care au gingii bolnave au un nivel al tensiunii cu 2-3 mmHg (miligrame de mercur) mai ridicat decât cele care nu au probleme cu gingiile, precum şi au o probabilitate mai mică să o ţină sub control cu tratament. În urma controlului stomatologic, s-a constat că 52% aveau boală periodontală, o boală inflamatorie cronică a ţesutului din jurul rădăcinilor dinţilor, care este asociată şi cu o stare inflamatorie la nivelul organismului, potrivitDigi24.

Boala mână-picior-gură: 4 lucruri pe care nu le ştiai.Boala mână-picior-gură va putea fi mai uşor combătută în viitor. Se pare că în prezent se lucrează la un vaccin care ar ajuta la prevenţie şi, astfel, se vor împuţina cazurile. Află în articolul următor câteva noutăţi legate de această boală. Infecţia extrem de contagioasă se poate răspândi prin secreţii precum saliva şi fecalele. Aceşti efluenţi corporali sunt încărcaţi cu virus, deoarece se reproduc în gură, gât şi în tractul digestiv. Blisterele (băşicile) apărute în urma virusului pot conţine particule virale, dar nu se consideră că acestea ar reprezenta o sursă majoră de transmitere, potrivitCSID.

Un neurochirurg cunoscut atrage atenția: ”Cel mai comun simptom al unei tumori cerebrale e acest tip de durere de cap”.Tumoră cerebrală” este diagnosticul pe care-l primesc anual zeci de mii de pacienți din întreaga lume. Fie că sunt benigne, fie că sunt maligne, acumulările anormale de celule în creier pun în pericol sănătatea și chiar viața pacienților. Însă, pe cât de grav este diagnosticul, pe atât de performante sunt tehnicile care rezolvă astăzi atât tumorile benigne, cât și cancerele cerebrale. Iată ce declară președintele Academiei Mondiale de Neurochirurgie, profesorul Necmettin Pamir, potrivitDoctorul zilei.

Alimentele care scad colesterolul.Uleiurile și semințele scad colesterolul, dar îngrașă. Așadar, introduceți în alimentație uleiuri vegetale presate la rece și semințe de tot felul, dar atenție la cantitate. Dr. Mihaela Posea, medic nutriţionist: Mai mult de un pumn, două de semințe maxim pe zi și o lingură, maxim două de ulei de floarea-soarelui sau de măsline nu sunt recomandate, pentru că apoi trecem în partea în care ajutăm organismul să câștige în greutate și nu ne dorim acest lucru.Dacă aveți colesterolul mărit, evitați grăsimile de tip saturat. Acestea se găsesc în carnea grasă precum ceafa de porc, kaiserul, șunca, pielea de pui, potrivit Digi24.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro