Sari direct la conținut

​Utile: Smartphone-urile ne împiedică să adormim aşa cum ar trebui; Cum îți cureți colonul ca să eviți 90% din boli

HotNews.ro
Utile, Foto: Colaj foto
Utile, Foto: Colaj foto

​Cum îți cureți colonul ca să eviți 90% din boli. “Moartea începe în colon”, așa spune Elie Metchnikoff, laureat al premiului Nobel pentru Medicină. Doctorul Cătălin Luca consideră, de asemenea, că 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arată că 1 din 20 locuitorii din țările dezvoltate sunt afectați de cancer de colon, care este a doua cauză de deces prin cancer. Alimentele prăjite, bogate în amidon, cu aditivi, cu multe proteine îngreunează foarte mult placa de mucoid, astfel încât aceasta ajunge să apese pe organele din vecinătate (ficat, vezică biliară). Astfel, colonul se transformă treptat într-o groapă de gunoi a organismului, notează Doctorul Zilei.

Tu ştii să-ţi vopseşti corect părul alb? În termeni medicali, albirea părului se numeşte caniţie şi, atunci când se face treptat, este un proces normal, natural. Melanina este pigmentul care dă culoare părului şi, cu cât este în cantitate mai mare, cu atât mai închis este firul de păr. În timp, cu vârsta, melanocitele produc tot mai puţin pigment până ce firul de păr devine alb. Statistic, se apreciază că în jurul vârstei de 50 de ani, aproximativ 50% din populaţie are deja peste 50% din firele de păr albe, scrie Click.

Dr. Alin Popescu: ”Mulți oameni se îngrașă din cauză că mănâncă salate”. ”Știu mulți oameni care se îngrașă din cauză că mănâncă salate. Salatele cu ouă, grăsimi, prea mult ulei, cu șuncă sau chiar salatele de fructe cu frișcă sau alte toppinguri nu sunt chiar ”prietenoase” cu silueta. În plus, degeaba mănânci pește la grătar sau salate, dacă mănânci la 1 noaptea”, a adăugat medicul. Potrivit dr. Alin Popescu, nu există alimente nocive, doar cantități prea mari, moduri greșite de preparare, ore nepotrivite la care sunt consumate, potrivit Doctorul Zilei.

Smartphone-urile ne împiedică să adormim aşa cum ar trebui. Persoanele care utilizează smartphone-urile sau tabletele chiar înainte de culcare pierd mai mult timp, până la o oră, pentru a adormi cum trebuie faţă de cei care aleg o activitate mai odihnitoare, relaxantă. Mulţi dintre noi avem obiceiuri proaste înainte de somn, fie că stăm şi scrollăm prin telefoanele noastre sau doar ne jucăm pe ele, fie că suntem aşa de absorbiţi de subiect încât nu mai lăsăm din mână cartea pe care o citim sau pur şi simplu ne este lene să ne ridicăm din pat pentru a stinge lumina şi amânăm acest lucru până adormim, conform Descoperă.

Produsele stupului, necesare în sezonul rece. De ce are organismul nostru nevoi deosebite în această perioadă de iarnă? Pentru că este suprasolicitat de variaţiile de temperatură, „pândit” de virusurile de răceală şi gripă exact într-o perioadă în care alimentaţia nu e neapărat un aliat. Acum este mai săracă în vitamine, minerale şi antioxidanţi pe care înainte îi luam din verdeţuri, fructe şi legume proaspete, scrie Click.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro