Sari direct la conținut

Victor Ciutacu, reacție după ce a aflat de amenda CNCD pentru derapajele privind moartea jurnalistei Iulia Marin: „Bine că nu m-au arestat în lipsă”

Victor Ciutacu de la România TV, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Victor Ciutacu de la România TV, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Realizatorul TV Victor Ciutacu susține că nu a primit decizia prin care Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea sa cu 10.000 de lei după derapajele din emisiunile care au avut ca subiect decesul jurnalistei Iulia Marin. Ciutacu susține că va contesta decizia în instanță, când o va primi. 

Prezentatorul de la România TV afirmă că a aflat despre amenda primită inițial pe surse, apoi „cvasioficial”, referindu-se la declarația dată de Csaba Asztalos, președintele CNCD, pentru G4Media, pe care a și adăugat-o postării.

„Nu am primit decizia. Nici funcționarii CNCD nu știau nimic despre existența ei acum două ore. Nici acum nu există hotărârea postată pe site-ul instituției. Bine că nu m-au arestat în lipsă”, a scris Victor Ciutacu, pe Instagram. 

El numește publicația HotNews.ro, care a scris despre amenda primită de Ciutacu, „oficina propagandei”: „Citează un anonim din CNCD care spune că întâi se votează și după aia se caută motivele”. 

Ciutacu îl atacă și pe președintele CNCD, dar și publicația G4Media.ro. 

„Președintele CNCD, eternul sinecurist Asztalos Csaba, declară agramat celeilalte oficine, G4, că am depășit limitele libertății de exprimare. Fără pic de respect, îl anunț că nu el și politrucii de acolo sunt abilitați legal să-mi cenzureze un drept consfințit de Constituția României. Nu-mi amintesc să ne fi tras de șireturi pe la SNSPA”, a scris prezentatorul de la România TV. 

El susține că nu a discriminat pe nimeni niciodată și că dacă va primi decizia de sancționare o va contesta în instanță.

În aprilie 2023, în emisiunea „Punctul Culminant”, moderatorul TV a spus că jurnalista nu ar fi trebuit să lucreze, deoarece era „tulburată psihic”.

În timpul emisiunii lui Victor Ciutacu despre jurnalista Iulia Marin, unde invitații și realizatorul au pus la îndoială că jurnalista Libertatea ar fi putut face anchete de presă obiective în contextul depresiei pentru care se trata, pe burtiera România TV era titrat: „Cum au folosit-o și au lăsat-o să moară. Controversa decesului”.

Ziarista Iulia Marin a murit în luna aprilie a anului trecut, la vârsta de 32 de ani. A scris de-a lungul carierei la Adevărul, PressOne, Recorder, Gândul și în ultimii trei ani de viață la Libertatea.

Anul trecut, Consiliul Național al Audiovizualului a amendat postul România TV cu 100.000 de euro, pentru două dintre emisiunile realizate de Victor Ciutacu după decesul Iuliei Marin.

INTERVIURILE HotNews.ro