Sari direct la conținut

VIDEO ”Bravo, Angela!” Merkel, primită în uralele mulțimilor în vizita ei de rămas-bun în Franţa

HotNews.ro
Merkel in ultima vizita in calitate de cancelar in Franta, alaturi de Macron, Foto: Captura video
Merkel in ultima vizita in calitate de cancelar in Franta, alaturi de Macron, Foto: Captura video

Preşedintele francez Emmanuel Macron a primit-o miercuri pe cancelara germană în exerciţiu Angela Merkel, venită în Franţa în cadrul ultimei sale vizite în această ţară în calitate de şefă a executivului german, relatează dpa, potrivit Agerpres. „Angela! Angela! Bravo!”, a strigat mulțimea care i-a asteptat pe cei doi lideri în Beaune, potrivit AFP.

Zâmbitoare, Angela Merkel a fost întâmpinată miercuri de președintele francez Emmanuel Macron, în centrul Franței, pentru a-și lua rămas bun de la Franța după 16 ani la putere, timp în care a colaborat îndeaproape cu patru președinți francezi.

Macron şi mulţimi adunate pe străzi au întâmpinat-o pe Merkel în oraşul burgund Beaune, unde ea a sosit la sfârşitul după-amiezii.

Cei doi, împreună cu soţii lor, s-au plimbat prin centrul oraşului, unde urmau să viziteze în cursul serii Hospices de Beaune, o clădire din evul mediu considerată unul din cele mai prestigioase monumente istorice ale Franţei.

În program se mai aflau o cină cu muzică la un local din această regiune vinicolă, dar şi un schimb de opinii cu privire la probleme internaţionale.

„Angela! Angela! Bravo!”, a strigat mulțimea care i-a asteptat pe cei doi lideri in Beaune. Un cancelar relaxat l-a însoțit pe președintele francez, alături de soții lor, Brigitte Macron și Joachim Sauer, pentru a saluta sutele de oameni adunați.

„Bucurați-vă de pensionare”, i-a spus un bărbat în engleză, în mijlocul selfie-urilor.

Vizita marchează încheierea unei relaţii fructuoase între cei lideri, atât în materie de cooperare franco-germană cât şi la nivel european mai larg, conform unei declaraţii publicate de Palatul Elysee.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro