Sari direct la conținut

VIDEO Cine este şoferul de 17 ani care a lovit doi copii și a fugit de la locul accidentului din parcarea parcului Pantelimon

HotNews.ro
Suspect reținut, Foto: DreamsTime
Suspect reținut, Foto: DreamsTime

Doi frați de 7 și 9 ani au fost loviți de un șofer minor în parcarea parcului Pantelimon. Băiatul a murit în timp ce fetița a fost operată timp de 9 ore pentru a i se salva piciorul care aproape i-a fost amputat în accidentul provocat de adolescent.

Tragedia a avut loc duminică seară în jurul orei 19.30. Cei doi copii ieșiseră afară împreună cu mama lor și se aflau pe trotinete în momentul în care băiatul de 17 ani a intrat cu mașina în ei, potrivit Buletin de București.

Conform sursei citate, martorii spun că șoferul accelerase puternic. Cei doi copii au fost prinși între autoturismul lui și cele aflate în parcare. Pentru băiatul de 9 ani nu s-a mai putut face nimic, medicii declarând decesul după zeci de minute în care l-au resuscitat.

Mama celor doi a suferit un șoc și abia a mai putut să se țină pe picioare, conform Observator News.

Sora lui în vârstă de 7 ani a ajuns la spital cu o cvasiamputație. O echipă medicală au operat-o timp de 9 ore pentru a replanta membrul inferior.

Camerele de supraveghere l-au surprins pe adolescentul de 17 ani când a fugit de la locul accidentului. În imagini a mai fost surprins un băiat care fuge în urma lui.

Anchetatorii l-au audiat pe băiat încercând să afle cum s-a petrecut tragedia. Băiatul circula cu o viteză de 30-40 km/h, potrivit unor surse din anchetă citate de Digi24. Polițiștii vor stabili cum s-a petrecut accidentul după ce mașina va fi expertizată.

Adolescentul de 17 ani care a provocat accidentul nu avea permis de conducere și era însoțit de un tânăr de 19 ani, conform Observator News.

Autovehiculul ar fi primit-o de la un prieten pentru a da câteva ture prin cartier. Proprietarul mașinii a povestit că i-a dat-o nepotului, amic cu adolescentul de 17 ani, pentru a o duce la reparat. El a precizat că nepotul său nu se afla în autoturism în momentul producerii accidentului.

Biatul de 17 ani ar locui în zonă și se numește Mario, conform surselor citate de Observator News și Buletin din București.

El a fost testat cu alcooltest şi cu DrugTest, ambele rezultate fiind negative.

Tânărul șofer a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Sursă foto Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro