Sari direct la conținut

VIDEO Elena Lasconi, atac la Klaus Iohannis: „E arogant, și-a văzut doar de vacanțe și de propriul interes” / Despre Ciucă: Un PSD-ist vopsit galben 

VIDEO Elena Lasconi, atac la Klaus Iohannis: „E arogant, și-a văzut doar de vacanțe și de propriul interes” / Despre Ciucă: Un PSD-ist vopsit galben 
Elena Lasconi Inquam Photos / Octav Ganea

Președinta USR și candidata partidului la prezidențiale, Elena Lasconi, a spus, vineri seara, despre președintele Klaus Iohannis că e „arogant” și că „nu a trasat o direcție României”. Lasconi a spus că Mircea Geoană are o problemă, pentru că trebuie „să se spele de PSD”, iar pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, l-a numit „PSD-ist vopsit galben”. Ea a vorbit și despre o posibilă alianță a USR cu PMP, Forța Dreptei și REPER. 

Elena Lasconi a făcut declarațiile într-o emisiune de la postul de televiziune B1 TV. Președinta USR a spus că i-ar reproșa lui Klaus Iohannis faptul că s-a îndepărtat de oameni și că nu a trasat o direcție României. 

„Pe mine mă deranjează sănătatea și educația. A avut proiectul „România educată”, care a dat bine doar pe hârtie și nu s-a întâmplat absolut nimic. Mi se pare că s-a călcat cu bocancii în picioare educația în România. Mă deranjează că e arogant, că și-a văzut doar de vacanțe și de propriul interes. Cred că singura persoană care îl mai place pe Klaus Iohannis în momentul de față este chiar Klaus Iohannis”, a spus Elena Lasconi. 

Elena Lasconi, despre Nicolae Ciucă: Un PSD-ist vopsit galben

Elena Lasconi a vorbit și despre contracandidații săi în cursa pentru Cotroceni. Despre Mircea Geoană a spus că nu poate să uite faptul că a fost cel mai longeviv președinte al PSD. 

„Domnia sa are o problemă, să se spele de PSD. Când spun asta, eu nu pot să uit că a fost cel mai longeviv președinte PSD de după revoluție. Și nu uită nimeni. A, că vrei să te dai spălat, că ai fost la NATO, dar tot PSD-ul te-a cocoțat acolo. Noi nu uităm. Nu uităm de Geoană-Vântu, de tot trecutul, de vizite în Rusia. Nu uităm lucrul ăsta. Poate că unii români au uitat, dar eu nu”, a spus Lasconi. 

Președinta USR l-a numit pe Nicolae Ciucă un PSD-ist vopsit galben.

„Domnul Geoană este PSD-istul independent. Domnul Ciolacu este PSD-istul autentic, urmașul lui Iliescu, Năstase, Dragnea. Mai aveam un PSD-ist, vopsit galben, domnul Ciucă. De asemenea, mai avem și femeia PSD-ist, doamna Birchall. Deci e o înghesuială mare de PSD-iști la aceste prezidențiale”, a spus Lasconi. 

Despre Cristian Diaconescu, care și-a anunțat candidatura din postura de independent la alegerile prezidențiale, președinta USR a spus că „este un domn respectabil și cred că ar fi un ministru de externe bun. Dar, părerea mea sinceră, și chiar nu-l jignesc, nu cred că are șanse”. 

Lasconi, despre o posibilă alianță cu PMP, Forța Dreptei și REPER: „Aștept un răspuns”

Întrebată dacă USR va avea o alianță cu PMP, Forța Dreptei și REPER, Elena Lasconi a spus că încă așteaptă un răspuns din partea celor trei partide. 

„Am avut negocieri. Bineînțeles, o să vorbesc cu colegii mei. Așa cum le-am promis, nu o să afle de la televizor. Dar cred că e posibil cu PMP. Aștept un răspuns. E posibil și cu PMP, și cu Forța Dreptei, și cu REPER, însă aștept un răspuns”, a spus Lasconi. 

În luna iunie, Elena Lasconi spunea că nu crede că alianța USR-ului cu PMP și Forța Dreptei este o soluție

Elena Lasconi a spus că din funcția de președintă a României ar susține, printre altele, comasarea comunelor care au mai puțin de 2.000 de locuitori: „Aceste comune, nu știu dacă știți, nu au bani să își plătească angajații”, a spus Elena Lasconi. 

Președinta USR a mai spus, cu trimitere la cartea lui Nicolae Ciucă, că va scrie și ea nu una, ci două cărți, intitulate „Cum să ajungi primar” și „Cum să ajungi președinte”, însă așteaptă să ajungă la pensie pentru a face acest lucru. 

INTERVIURILE HotNews.ro