Sari direct la conținut

VIDEO Elena Lasconi: „În USR este loc atât pentru gay, cât și pentru hetero”

VIDEO Elena Lasconi: „În USR este loc atât pentru gay, cât și pentru hetero”
Elena Lasconi Foto: Inquam Photos / George Călin

Elena Lasconi, candidată pentru șefia USR, spune că nu ar mai vota la un referendum pentru familie și afirmă că în USR „e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”. Ea spune că dacă va fi aleasă președintă a USR nu vede o colaboare în viitor a partidului cu Dacian Cioloș (REPER) sau Ludovic Orban (Forța Dreptei). 

„În USR e loc pentru toată lumea. Atât pentru creștini, cât și pentru atei, atât pentru cei care sunt LGBTQ sau non LGBTQ, atât pentru gay, cât și pentru hetero”, a susținut Elena Lasconi joi seara, la Europa FM

„Vocația USR-ului nu este aceea de a le impune oamenilor cum să-și trăiască viața. Ci, din contră, noi ne dorim să luptăm ca toți românii să trăiască cum își doresc viața aici, dar să aibă o viață mai bună. Am intrat în echipa asta ca să reformăm România, nu ca să încerc să introduc pe gât cuiva ce cred eu despre Dumnezeu”, a spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi: „Sunt 100% pentru parteneriatul civil”

Candidata la șefia USR spune, cu referire la decizia CEDO care obligă România să recunoască cuplurile de același sex, că este „100% de acord”. 

  • „Eu sunt 100% de acord pentru parteneriatul civil, dar eu cred că cei care fac parte din LGBTQ sunt deranjați pentru că sunt folosiți ca o masă de manevră de politicieni.
  • Dacă într-adevăr am dori, am avea aplecarea spre a rezolva această situație a parteneriatului civil ar trebui să stăm la masă cu acești oameni și să vorbim, nu să facem declarații la televizor sau la radio. Eu sunt 100% pentru parteneriatul civil.
  • Aveam o sensibilitate cu cuvântul căsătorie, în niciun caz nu sunt împotriva unui parteneriat civil. Eu am în familie, fiica mea. Și eu am cale de comunicare cu ea și învăț lucruri”, a afirmat Lasconi. 

Elena Lasconi spune că nu ar convoca un nou referendum pentru familia tradițională 

Întrebată dacă ar convoca un nou referendum pentru familie dacă ar fi președinta României, Lasconi a spus că nu. 

„Nu cred… De fapt, nu. Categoric nu. Pentru că v-am spus: fiecare este liber să-și trăiască viața cum vrea. Și nu este treaba politicului sau nu este treaba USR-ului să intre în viața oamenilor”, conform Europa FM. 

Lasconi, despre Dacian Cioloș: „A avut ocazia să lupte”

Elena Lasconi spune că a vorbit cu REPER pentru a face o reconstrucție a USR, însă spune că „nu văd în poza asta de reconstrucție să apară domnul Cioloș”.

„A avut ocazia să lupte când a fost președinte și nu cred… dar v-am spus, acum vorbește Elena Lasconi un membru USR. Toate deciziile de a strânge oameni lângă noi o să le iau împreună cu Biroul Național, Comitetul Politic”, a declarat ea. 

Elena Lasconi spune că „nu mai putem defila” cu Ludovic Orban.

  • „O să am discuții și cu șefii de filiale. Nu voi face după ureche. Și am avut discuții și cu membri din Forța Dreptei – dar la fel, nu cred că mai putem defila cu domnul Ludovic Orban.
  • Sunt oameni buni peste tot și eu o să fac apel și la românii de bună credință care au ceva de spus și înțeleg că acum suntem într-un moment important în care am putea să îngropăm democrația din România anul acesta sau am putea să salvăm democrația”, conform acesteia.

Lasconi a mai spus și că Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+Forța Dreptei) „oricum nu mai există”, pentru că a fost făcută doar pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. 

„V-am spus că eu am discuții și aș vrea să găsim o formulă, dar o formulă în care să înțeleagă și domnul Cioloș și domnul Orban că trebuie să facă un pas în spate cumva, pentru că există oameni de calitate, oameni foarte buni și care au aceeași viziune ca și noi, atât în Forța Dreptei, cât și în REPER, chiar și în PMP”, a mai spus Lasconi. 

Elena Lasconi s-a aflat în centrul unui scandal public după ce a declarat în noiembrie anul trecut că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradițională. Atunci, cea mai puternică reacție a venit din partea fiicei sale, care s-a declarat „absolut dezgustată” de decizia mamei sale, iar USR a decis retragerea lui Lasconi de pe lista de la europarlamentare

După anunțul lui Cătălin Drulă de pe 10 iunie că se retrage de la șefia USR, în urma rezultatelor slabe înregistrate de partid la alegerile din 9 iunie, Lasconi a decis să se înscrie în cursa pentru șefia partidului.

INTERVIURILE HotNews.ro