Sari direct la conținut

LIVE Răspunsul lui George Simion când a fost întrebat: „Credeți în știință?”

HotNews.ro
LIVE Răspunsul lui George Simion când a fost întrebat: „Credeți în știință?”

Prezent în studioul HotNews, George Simion a fost întrebat și dacă este conștient că sunt foarte mulți români care se tem ca el să devină președinte. Liderul AUR a spus că știe, dar că este rezultatul manipulării.

Preşedintele AUR, George Simion, a fost prezent, joi, de la ora 11.00, în studioul HotNews.ro, pentru a vorbi despre strategia sa la alegerile prezidenţiale, despre controversele pe care acţiunile sale le-au adus în spaţiul public şi pentru a răspunde la întrebările cititorilor noştri. Candidatul AUR în bătălia pentru Cotroceni este invitat la podcastul politic HotSpot.

Principalele declarații ale liderului AUR:

Înțelegeți teama multor oameni din această ţară că veţi ajunge preşedinte?

  • Sigur că o înțeleg. Este indusă de sistemul care m-a portretizat ca bau-bau, care l-a scos pe Iliescu președinte apăsând pe aceleași butoane pe care vrea să apese cu mine. Tocmai de aceea voi fi extrem de sincer.

Credeți că oamenii nu gândesc cu capul lor și pot fi manipulați?

  • Marea majoritate suntem manipulați într-o direcție sau asta. Și manipularea asta privind persoana mea este indusă.
  • Nu cred în editorialul domnului Tolontan în care erau arătați cu degetul românii din Silicon Valley care au votat AUR. Este o problemă cu acești români?
  • Sunt dispus la dialog și vreau să alung temerile care fac din mine un candidat care are mai puține șanse decât Marcel Ciolacu, în turul II.

Şi nu credeţi că e o întrebare legitimă pe care şi-o pun oamenii faţă de cineva care a ales să cânte, la botezul copilului său, cântecul „Şoim român/ Nimic în lume nu-i mai sfânt?

  • Este un cântec al Armatei Române. Faptul că eu am făcut o nuntă cu mulți români se încearcă o alăturare cu imaginea legionarilor. Suntem un partid conservator.
  • Încercați nedrept să alăturați imaginea unei melodii a armatei cu mișcarea legionare.
  • Temerile legate de George Simion sunt că vom scoate România din UE, NATO, că vom interzice avorturile, că sunt antisemit sau că am vândut țara. AUR nu va scoate România din UE și NATO ci va sta să discute cu partenerii de la egal la egal.

Credeți în știință?

  • Cred și în Dumnezeu și în știință.

Știți că și medicii fac știință când spun că trebuie să porți mască să te protejezi?

  • A fost prima pandemia în care au existat mai multe voci și oamenii de știință au avut mai multe voci. Vreau să ascult opinii pertinente. Dacă comunitatea științifică este divizată, nu pot crede ab initio tot ce ni se spune. România este o țară care nu s-a vaccinat anti-Covid majoritar și după începerea războiului iată că nu am mai auzit de Covid-19. Și atunci a fost temere indusă. Ce s-a întâmplat trebuie cercetat nu doar în România, ci la nivel european.

Câți bani câștigați din TikTok?

  • Nu am câștigat bani din TikTok. La un moment dat mi s-a oprit canalul ca fiind unul politic. Am în contul de TikTok, dar nu îi pot scoate, 6.000 de lei. I-aș dona către cineva dar nu pot face acest lucru.

Care este credeți că este continuarea Stelei din 1986?

  • E o manea celebră – Steaua e numai una. Din 2003 am spus public că nu mai susțin public nicio echipă, pentru mine a murit Steaua, a fost o sciziune. Nu am o echipă preferată, țin doar cu naționala României. Chiar cred că trebuie să avem o singură Steaua și o singură Universitatea Craiova.
  • Judecătorii au o părere privind palmaresul și este o opinie legală. Ciolacu zice că e FCSB și Talpan nu știu ce trebuie să facă. Eu ca președinte voi avea rolul de mediator și trebuie să pun părțile la masă. Sper că vom avea o echipă Steaua care să respecte palmaresul și dorința suporterilor.

Gigi Becali spune la televizor că are o înţelegere cu Viorel Hrebenciuc pentru propulsarea lui George Simion în turul II. Ştiţi ce-a spus, nu? 

  • Știu ce spun, dar nu că a avut o înțelegere.
  • Nu cred că mă vulnerabilează. George Simion are 38 de ani și nu George Simion l-a inventat pe Gigi Becali, nici măcar nu e în postura să-l facă parlamentar sau europarlamentar, asta a făcut PRM, Victor Ponta și Crin Antonescu.
  • Vă zic discuția mea cu Becali că îmi e greu să cred că Hrebenciuc poate să aducă fără număr ca maneliștii voturi.
  • Eu i-am zis lui Gigi Becali că poate candida dar să nu aud de bandiții care au distrus România, pentru că mi-a relatat episoadele cu Hrebenciuc și cu Rareș Bogdan care a spus că mă va vota în turul II.
  • Nu știu cum poate face Hrebenciuc asta și de ce voturi dispune. Mi se pare grețos felul în care PSD a fost spălat de sistem și părut să pară frecventabil. Cred că în spatele PSD de azi stau aceeași oameni. Cred că Hrebenciuc este implicat în campania PSD în ciuda dezmințirilor. Și cred că Marian Vanghelie stă în spatele lui Mircea Geoană. În continuare în 2024 avem Hrebenciuc, Vanghelie, CTP. Aceeași care-l apărau pe Iliescu și sistemul. Din 2004 și până acum s-a făcut frecventabilzarea PSD. Adică același PSD cu aceeași oameni.
  • Eu cred că cu sau fără Hrebenciuc sau acest PSD rapace care este dispus să facă orice inclusiv să încalce legile electorale și Constituția ca să câștige Cotroceniul, nu doar că George Simion are șanse să intre în turul 2 dar și să aibă șanse să câștige în fața PSD cu coruptul Hrebenciuc.
  • Le spun susținătorilor că le dau demisia în alb dacă fac vreo alianță cu PSD precum au făcut Klaus Iohannis și PNL și le trădez votul.
  • Cine a spălat PSD între 2000 și 2024 și l-a făcut să pară un partid frecventabil?

Ce vorbiți dvs. cu nea Gigi precum îi spuneți?

  • Nu cred că este o supriză că ideologic Becali vine alături de valorile conservatoare ale AUR. A luat în pandemie atitudine față de restricții și mesajele livrate. Gigi Becali crede că baza societății este căsătoria dintre bărbat și femeie.

Ce-aţi vorbit dumneavoastră cu Sebastian Ghiţă? Dar aţi acceptat ca un prieten de-al dumneavoastră să sune un condamnat fugar de faţă cu dumneavoastră?

  • Nu știu dacă este un condamnat fugar, trebuie să întreb instanțele că știu că nu mare are dosare. Au fost răfuieli între serviciile secrete și multă vreme Sebastian Ghiță a fost băiatul deștept al serviciilor secrete până s-au certat între ei.
  • Nu am nicio relație cu Sebastian Ghiță. Nu l-am mai văzut din 2016. Am fost în Serbia recent și am făcut totul public. Am evitat să mă văd cu Sebastian Ghiță, pentru că am fost întrebat dacă vreau. Ar fi aceeași prostie pe care a făcut-o Geoană în noaptea alegerilor.

De unde aveți bani, cine vă susține în campanie?

  • Conform legii, candidații își susțin campania electorală. Am auzit acuzații că se dau 60.000 de euro pentru locuri pe listă. Ringo Dămureanu și-a dat demisia și mă acuză înainte, dar înainte îmi ridica ode. Nimeni nu a cerut bani și este caz de anchetă penală. În contul partidului, oficial, candidații își susțin campania.
  • Cei de pe listă o să-și facă campanie din banii proprii. Toți candidații de la toate partidele fac aceste lucruri.

V-ați rezolvat problemele cu AEP?

  • Avem aceleași probleme pe care le au și celelalte partide. Suntem în curs de decontare. Avem un proces pe care o instanță îl va judeca și va spune dacă am respectat legislația electorală privind decontările sau nu. După ce decide instanța, vom vedea dacă avem o problemă.

Ce relație aveți cu Maricel Păcuraru?

  • Este patronul Realitatea TV și încerc să am o relație cu toți patronii români de media, este mai greu cu Dan Voiculescu care are o campanie pornită împotriva mea.

Acum am văzut că oferiţi servicii de curierat românilor care vor să trimită pachete în diaspora.

  • Este o campanie pe care o facem. Vreau să mergem în majoritatea comunităților românești din diaspora. Și facem o campanie de PR.

Vă daţi seama că aceşti oameni vă cred şi îşi pun toate speranţele în dumneavoastră? Adică, vă daţi seama cât de dramatic ar fi pentru ei să fie dezamăgiţi?

  • De asta e important să nu îi dezamăgim. Eu am 38 de ani, cred că ești cam de aceeași vârstă. Eu puteam să fiu cam ce voiam eu să fiu, puteam să am mulți bani, puteam să am orice direcție în viață. Am pornit în lupta asta pentru că cred că trebuie o schimbare în România.

Deci aproape jumătate dintre parlamentarii AUR au plecat. Ce spune asta despre calitatea dumneavoastră de lider?

  • Dacă ar fi să apreciem calitatea mea de lider, nu sunt cea mai bună persoană să-mi facă autocritică sau evaluare.
  • Spuneau că vom dispărea ca PPDD, că ne vor cumpăra la bucată, am avut un grup unit și sunt bucuros că nu am dispărut, nu ne-au cumpărat, că cei care au plecat nu s-au dus la PSD-PNL.

Dar câte propuneri legislative aţi avut? Şi câte s-au transformat în lege?

  • Cred că peste 200. În legi s-au transformat 7. Înseamnă că nu am fost la putere, nu am fost în coaliția de guvernare. Multe proiecte au fost blocate de actuala coaliție care deține majoritate.

Cu cine vă doriți sau credeți că puteți forma o majoritate?

  • Depinde de ce decide președintele și care va fi numele celor 465 de parlamentari.

Care este poziția dvs. față de UE și de politicile acesteia? În cazul în care veți fi ales președinte, vă veți sincroniza poziția față de UE cu premierul Viktor Orbán?

  • Suntem membru cu drepturi depline în UE și trebuie să fim respectați și primiți în Schengen. Unele decizii ne sunt favorabile, altele nu. Pe cele pe care le considerăm nefavorabile poporului le vom ignora sau vom încerca să le amânăm.

Partenerii dvs. europeni sunt pentru păstrarea dreptului de veto în UE, care este şi cauza principală pentru neprimirea României în Schengenul terestru. Nu credeţi că, aliniindu-vă cu ei, produceţi o daună României?

  • Cu siguranță nu. Ideologia partidului este de a avea o Europă a națiunilor, nu una care să dicteze de la Bruxelles. Nu vrem un proiect federal de tip Statele Unite ale Europei. Austria trebuie să respecte aderarea României la UE cu toate drepturile și obligațiile. Obligații le-am respectat.
  • Am spus că voi aștepta în biroul meu toți ambasadorii, în afara de unul – cel al Austriei.

În 2021, alături de Iosefina Pascal, colaboratoare Sputnik în România la acea dată, aţi însoţit un grup de oameni în marș civilizat către Ambasada Rusiei. La destinaţie, ați aplaudat frenetic în fața Ambasadei, apoi s-a încheiat. Ce anume v-a determinat să aplaudați la gardul Ambasadei Rusiei?

  • Nu este adevărat. Este un fals, nu am participat la așa ceva.

Ce caută Mircia Chelaru, condamnat penal la 3 ani de închisoare pentru abuz în funcţie, în AUR şi mai precis chiar în Senatul AUR? 

  • Este senator în funcție al AUR. Este un dosar în curs legat de achiziționarea de locuințe pentru generali, prin semnătura ministrului Apărării. Domnul general este o personalitate în lumea patriotică românească.

De la sloganul “Doi români şi patrioţi vor scăpa ţara de hoţi”, vă întreb cine a fost un om politic mai bun, George Becali sau Corneliu Vadim Tudor?

  • Lista actuala a AUR. Simion, Becali, Lidia Vadim.

Sunteţi de acord cu colegul de partid, senatorul Sorin Lavric, atunci când spune că „femeia poate fi cel mult dorită, în niciun caz admirată”?

  • E un tratat de filozofie. Nu l-am citit, este peste nivelul meu de lecturi.

Ştiu că sunteţi un apropiat al locului, aşa că vă întreb dacă sunteţi de acord cu crezul politic al părintelui Iustin Pârvu de la Petru Vodă, cel căruia îi cântau maicile la aniversări “sfântă tinereţe legionară”?

  • Sunt niște asocieri pe care le faceți în continuare și pe care le vor respinge. Părinte Iustin a fost un mare duhovnic al poporului român.

Credeţi că Mişcarea Legionară a fost bună pentru România?

  • Din punct de vedere al legii și al unor crime comise, nu

Care e ultima carte pe care aţi citit-o?

  • Panait Istrati. Nu vă pot spune titlul, ci ce conține cartea. Panait Istrati face o călătorie în soviete și după serbarea aferentă mai rămâne un an acolo și spune că este dezamăgit de ce spuneau unii că este raiul sovietelor. Cel mai mare rău care s-a întâmplat României a fost ocupația sovietică.

Care a fost cel mai bun premier al României de după Revoluţie?

  • Au participat toți la distrugerea țării. Domnul de la Suceava, care după ce a plecat Năstase a fost interimar . (nr. Eugen Bejinariu).

Cine a fost cel mai bun preşedinte al României?

  • Și Ceaușescu a fost mai bun decât cei patru.

Aţi fumat vreodată canabis?

  • Nu, n-am fumat niciodată. Era să fumez o dată marijuana în Polonia într-un schimb pentru tineri, dar neștiind să fumez, nu am știut nici să trag.

Aţi vota pentru dezincriminarea consumatorilor?

  • Este o discuție largă și ne-ar trebui o oră. Trebuie reglementat mai strict tot ce se întâmplă pe droguri, traficanți de droguri care sunt protejați de instituții mari din statul român. Trebuie destructurate rețelele și nu pedepsiți cei care au un gram de canabis.
  • Susțin cu tărie marijuana medicinală. Strict medicinal și nu recreațional.
INTERVIURILE HotNews.ro