Sari direct la conținut

VIDEO Hezbollah a lansat peste 100 de rachete asupra Haifa, cel mai puternic atac asupra orașului de la începutul războiului

HotNews.ro
VIDEO Hezbollah a lansat peste 100 de rachete asupra Haifa, cel mai puternic atac asupra orașului de la începutul războiului
Bloc din Haifa, lovit de resturile unei rachete cu care Hezbollah a atacat Israel Foto: Mati Milstein/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Armata israeliană a precizat că orașul Haifa din nordul țării a fost țintit în două valuri de atacuri de către gruparea Hezbollah din Liban, dar majoritatea rachetelor au fost interceptate, relatează publicații israeliene Ynet și Times of Israel.

Atacurile au fost efectuate la scurt timp după ce armata israeliană a atacat pozițiile Hezbollah din Dahiya, o suburbie a Beirutului unde se află centrul de comandă al grupării.

Ele au fost efectuate în două valuri, primul cu 85 de rachete și al doilea cu alte 20.

Resturile de la rachetele interceptate de apărarea antiaeriană au căzut în suburbiile orașului, dar și pe o stradă din interior.

O femeie de 70 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit răni de șrapnel, iar mai multe locuințe au fost avariate.

Liderul adjunct al Hezbollah, Naim Qassem, a avertizat înainte de atacuri că, „în ciuda loviturilor dureroare” primite în utlimele săptămâni, capacitatea grupării rămâne intactă.

În ciuda atacurilor masive de astăzi, armata israeliană a trasmis că nu emite noi recomandări pentru populația civilă.

Haifa, un oraș port în nordul Israelului care găzduiește circa 250.000 de persoane, este mult în afara zonei de unde cetățenii israelieni au fost îndemnați să se evacueze în urmă cu un an ca urmare a creșterii tensiunile între Israel și Hezbollah.

INTERVIURILE HotNews.ro