Sari direct la conținut

VIDEO Imagini cu zimbri care se hrănesc în Parcul Natural Vânători Neamţ / Animalele primesc hrană adiţională pentru a evita conflictele cu comunităţile locale

HotNews.ro
Zimbru, Foto: AGERPRES
Zimbru, Foto: AGERPRES

Romsilva a publicat, vineri, imagini cu zimbri care se hrănesc în Parcul Natural Vânători Neamţ, precizând că în această perioadă animalele primesc hrană adiţională pentru a evita conflictele cu comunităţile locale, relatează News.ro.

„Zimbri în libertate se hrănesc într-o pădure a Parcului Natural Vânători Neamţ. În această perioadă, când hrana este deficitară, zimbrilor li se alocă hrană adiţională în păduri, pentru a evita conflictele cu comunităţile locale”, a transmis vineri Romsilva, alături de imagini cu zimbri care mănâncă.

Potrivit specialiştilor, zimbrul poate ajunge şi la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 şi 640 kg.

„Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceştia ating maturitatea. A fost reintrodus în fauna României în anul 1958, la aproape două secole de la dispariţia sa, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiţi Podarec şi Polonka”, au mai transmis reprezentanţii Romsilva.

Potrivit acestora, treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamţ.

Parcul Natural Vânători Neamţ, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ.

Parcul Natural Vânători Neamţ se întinde pe o suprafaţă de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, acoperind bazinul Ozanei şi al Cracăului.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucşani, Haţeg şi Vânători Neamţ, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro