Sari direct la conținut

VIDEO Israelul a făcut progrese în realizarea unui laser care poate intercepta rachete, anunță ministrul Apărării

HotNews.ro
lasar israelian , Foto: Captura video
lasar israelian , Foto: Captura video

Ministerul israelian al Apărării a anunțat că a reușit să facă un pas înainte în dezvoltarea laserelor care pot intercepta amenințări aeriene, inclusiv rachete, drone și proiectile antitanc, relatează The Jerusalem Post. Noul sistem de laser va fi testat pentru a completa sistemul de apărare aeriană Iron Dome.

Laserul de nouă tehnologie ”face ca aparatul de securitate să fie mai letal, mai puternic și mai avansat”, a spus ministrul Apărării, Naftali Bennett.

Vorbind despre acest nou instrument de război, Bennett a spus că ”vom adăuga o sabie laser când vom avea de a face cu amenințări din Nord sau Sud”.

”Ar fi bine ca inamicii Israelului să nu ne testeze rezolvarea sau abilitățile”, a adăugat ministrul.

Generalul Yaniv Rotem, șeful Direcției de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Ministerului Apărării, a spus că investițiile făcute de Direcția pe care o conduce au plasat Israelul printre țările de top în domeniul sistemelor laser de mare energie.

Ministerul a lucrat peste 10 ani la tehnologia laser pentru a putea dezvolta platforme care să intercepteze o varietate de amenințări, a mai spus generalul.

”Este o soluție la atacurile cu rachete”, a spus Dubi Oster, din cadrul Departamentului de Apărare.

”Este o armă pe care nu o vezi sau auzi”, a spus Rotem, adăgând că, mergând pe electricitate, fiecare interceptare va costa câțiva dolari.

Deși de-a lungul anilor, mai multe tentative au fost ineficiente, în ultmul an și jumătate au fost făcuți pași prin colaborarea dintre Minister și companiile de apărare, inclusiv Rafael și Elbit Systems, precum și instituțiile academice.

Progresul făcut recent se bazează pe precizia fasciculului laser, care se poate concentra pe ținte de rază lungă și care poate ”învinge” norii sau furtunile de praf.

Potrivit lui Dubi Oster, ministerul a reușit să ia mai multe fascicule laser și, cu un algoritm avansat, să le conecteze pentru a obține un fascicul puternic care este capabil să intercepteze și să distrugă amenințările aeriene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro