Sari direct la conținut

VIDEO Lasconi îl somează pe Ciucă: „Aveți câteva ore pentru a le arăta românilor de partea cui sunteți”

HotNews.ro
Elena Lasconi, desemnata candidat USR la prezidentiale. FOTO: Facebook Elena Lasconi

După ce a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, preşedintele USR, Elena Lasconi, a venit cu un nou mesaj către Nicolae Ciucă, cerându-i „să vină cu un răspuns în câteva ore, dacă sprijină sau nu moţiunea” pe care USR urmează să o inițieze.

Ea i-a transmis lui Ciucă, într-o conferință de presă susținută la Parlament, că PNL are „câteva ore pentru a le arăta românilor dacă sunteți de partea lor sau a lui Marcel Ciolacu”.

„Noi, de la USR, am vorbit de fiecare dată despre pericolul pe care îl reprezintă acest partid PSD, care vrea să calce în picioare democrația. PSD a distrus economia, acum își dorește și democrația. Cum? Pun din pix la conducerea unor instituții oameni care datorează totul, funcția, banii, carieră acestui partid și apoi în momentele importante fac jocul PSD-ului. Practic, calcă în picioare legi, calcă în picioare democrația. PSD calcă în picioare dorința românilor de a trăi într un stat de drept. Decizia recentă a CCR arată că ADN-ul pesediștilor este neschimbat, chiar dacă la conducere a fost Iliescu, Năstase, Geoană, Dragnea sau Ciolacu”, a declarat Lasconi.

Elena Lasconi le-a cerut „forțelor democratice parlamentare și forțelor de dreapta” să susțină moțiunea de cenzură a USR „pentru a oferi românilor o guvernare democratică, care să-și dorească să facă bine pentru țară”.

„Știu că este greu să te îndepărtezi de pungile cu bani de la guvern”

„Și un mesaj special pentru foștii noștri parteri de la PNL: Aveți câteva ore pentru a le arată românilor de partea cui sunteți – a lor sau a lui Ciolacu. Știu că este greu să te îndepărtezi de pungile cu bani de la guvern, mai ales că toți primarii din țară așteaptă ceva că să va sprijine în această campanie electorală, dar să nu uităm că PNL a făcut multe lucruri bune în istoria româniei în urmă 100 de ani. Nu puteți să mai mergeți braț la braț cu PSD și să spuneți că sunteți urmașii Brătienilor”, a mai spus Lasconi.

Întrebată de un jurnalist dacă va accepta semnături de la partidul lui George Simion, lidera USR a menționat că aceștia „sunt liberi să voteze, noi așteptăm să vină domnul Ciucă cu 110 semnături”.

Elena Lasconi a mai spus că USR nu ar fi făcut acest pas dacă nu auzea „deschiderea domnului Ciucă că vrea să iasă de la guvernare”.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară că rupe coaliția cu PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu că are „în ADN-ul său abuzul de putere”. El a spus că PNL va rămâne totuși în guvern, „pentru a împiedica abuzurile PSD”. Decizia a fost anunțată pe Facebook și motivată prin hotărârea Curții Constituționale, care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro