Sari direct la conținut

VIDEO Mama băiatului de 14 ani violat de Kristof Lajos a povestit cum acționa profesorul și ce i-a dat de bănuit

HotNews.ro
VIDEO Mama băiatului de 14 ani violat de Kristof Lajos a povestit cum acționa profesorul și ce i-a dat de bănuit
Lajos Kristof/captură PRO TV

Kristof Lajos, care a fost săltat de polițiști sâmbătă, după ce a fost surprins în timp ce agresa sexual un băiat de 14 ani, a fost filat înainte timp de două săptămâni, a povestit mama copilului.

Mama băiatului violat de Kristof Lajos, supranumit „antrenorul de genii” şi reţinut sâmbătă după ce a fost prins în flagrant de către polițiști, a declarat că acesta îi transmitea foarte multe mesaje băiatului şi îl suna, spunându-i în repetatea rânduri copilului că e mai important să petreacă timp cu el, decât cu familia şi că a încercat să-l ademenească şi pe fratele victimei, conform News.ro.

„Suspiciunea mea a fost de la început. În 2022 a început toată tărăşenia. Atunci ne-am cunoscut practic. Nu am avut dovezi. Am încercat să vorbesc cu copiii, să observ dacă au comportamente diferite. A acţionat la un mod mult prea profesionist încât să îmi pot da eu seama, om simplu, ce se întâmpla”, a relatat mama copilului la TVR Info.

„Curgeau mesajele întruna, îi suna. Deci copilul meu nu putea să stea cu mine în bucătărie să ia masa, că trebuia să aibă telefonul lângă el şi să îi răspundă non stop acestui individ. Asta mi-a atras atenţia”, a mai spus ea.

Femeia a povestit că cei doi copii ai săi, victima de 14 ani și fratele său de 13 ani, aproape nu mai veneau acasă. Atunci a început să facă sesizări.

Activistul pentru drepturile copilului, Vișinel Bălan, a declarat că avea „o bănuială” în privința lui Kristof Lajos din 2016, însă nu a reușit să obțină dovezi în acest sens.

Bărbatul de 39 de ani a fost filat timp de două săptămâni de poliţiştii de la Secția 26, înainte de a fi prins în flagrant.

Surse din anchetă mai spun că minorul de 14 ani ar fi recunoscut o legătură cu agresorul și că ar exista încă un copil în situația lui, potrivit televiziunii naționale.

Kristof Lajos, cunoscut pentru că descoperea şi pregătea copiii cu abilităţi speciale, supranumit „antrenorul de genii”, a fost prins sâmbătă în flagrant, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

„Astăzi, 20 iulie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 26 Poliţie, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în timp ce săvârşea o infracţiune de viol asupra unui minor. În fapt, poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 39 de ani, în timp ce ar fi întreţinut relaţii de natură sexuală cu un minor, în vârstă de 14 ani, la o locaţie din Sectorul 4”, a anunţat sâmbătă Poliţia Capitalei.

Bărbatul vizat este Kristof Lajos, cunoscut ca antrenorul de genii pentru copiii abandonaţi și considerat expert în educație. Conform anchetatorilor, el i-a oferit copilului, de-a lungul timpului, sume de bani, bunuri precum haine şi un IPhone, s-a apropiat de copil si l-a determinat sa se indepărteze de familie, inoculându-i treptat ideea că familia este nocivă şi devenind astfel persoana de ataşament pentru minor.

Potrivit unor surse din anchetă citate de TVR Info, copilul primea lunar de la profesor sume cuprinse între 2.500 și 3.000 de lei.

Potrivit surselor TVR Info, Kristof Lajos a fost audiat timp de trei ore și nu şi-a recunoscut fapta.

Bărbatul a fost reţinut sâmbătă seară, urmând ca duminică să fie prezentat instanţei cu propunere legală.

La numărul unic național 119 se pot semnala cazurilor de abuz, neglijare, exploatare și orice altă formă de violență asupra copilului.

INTERVIURILE HotNews.ro