Sari direct la conținut

VIDEO Manifestație pro-Gaza la Londra. Fostul lider laburist și fostul premier scoțian, printre participanți

HotNews.ro
VIDEO Manifestație pro-Gaza la Londra. Fostul lider laburist și fostul premier scoțian, printre participanți
Manifestație pro-palestiniană la Londra Foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

Mii de oameni, între care s-au numărat şi politicieni, au mărşăluit sâmbătă prin Londra în cadrul unei manifestaţii pro-Gaza, marcând împlinirea unui an de la declanşarea conflictului sângeros între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, relatează AFP, preluată de News.ro.

Arborând steaguri şi pancarte palestiniene şi libaneze, manifestanţii au pornit spre centrul capitalei britanice la sfârşitul dimineţii, a constatat un jurnalist AFP.

În fruntea marşului s-au aflat fostul lider laburist Jeremy Corbyn (în prezent independent) şi fostul prim-ministru scoţian Humza Yousaf.

„Opriţi bombardamentele”, „Palestina liberă” şi „Opriţi bombardarea spitalelor” au fost printre cele mai populare sloganuri scandate de manifestanţi, care au mărşăluit paşnic.

„Avem nevoie de o încetare a focului, o încetare a focului acum. Câţi palestinieni sau libanezi nevinovaţi mai trebuie să moară?”, a întrebat Sophia Thomson, în vârstă de 27 de ani, care manifesta alături de prieteni. „Faptul că suntem atât de mulţi arată că guvernul nu vorbeşte în numele poporului”, a adăugat ea.

Premierul „Starmer are sânge pe mâini”, „Starmer, Starmer nu te poţi ascunde, te vom acuza de genocid” au fost, de asemenea, printre sloganurile scandate de mulţime.

O manifestaţie similară era în curs de desfăşurare sâmbătă la Dublin, capitala Irlandei. Numeroase manifestaţii pentru încetarea focului în Gaza au avut loc la Londra în ultimul an.

O manifestaţie în memoria celor 1 205 persoane ucise în atacul fără precedent al Hamas asupra Israelului, la 7 octombrie, urmează să aibă loc duminică la Londra.

INTERVIURILE HotNews.ro