Sari direct la conținut

VIDEO Momentul în care ucrainenii au distrus podul de pe râul Seim din Kursk

HotNews.ro
Biroul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării a furnizat o imagine cu importantul pod din punct de vedere strategic peste râul Seim în care se vede că este distrus de trupele ucrainene în timp ce își continuă incursiunea în regiunea Kursk, Rusia. Podul a fost folosit de către Kremlin să-și aprovizioneze trupele și distrugerea acestuia le-ar putea împiedica eforturile / FOTO Ukrainian Defence Ministry Press Office via AP / AP / Profimedia
Biroul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării a furnizat o imagine cu importantul pod din punct de vedere strategic peste râul Seim în care se vede că este distrus de trupele ucrainene în timp ce își continuă incursiunea în regiunea Kursk, Rusia. Podul a fost folosit de către Kremlin să-și aprovizioneze trupele și distrugerea acestuia le-ar putea împiedica eforturile / FOTO Ukrainian Defence Ministry Press Office via AP / AP / Profimedia

Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat Ucraina că a distrus podul de la Glușkovo peste râul Seim din regiunea Kursk cu rachete HIMARS. Distrugerea acestuia, spun analiștii OSINT, creează probleme rușilor. Totodată, Ucraina furnizează la rândul său o imagine cu podul distrus, confirmând astfel atacul.

Imaginile de pe rețelele de socializare arată cum podul de la Glușkovo era deja avariat înainte de a fi distrus aproape complet de ucraineni cu o lovitură care l-a făcut impracticabil.

Podul de la Glușkovo era singurul pod asfaltat sigur care traversa Seim din acest district, notează analiștii OSINT. 

Forțe ruse blocate acum se bazează pentru a traversa râul pe o rută întortocheată peste două poduri mai mici, deja vizate de rachetele ucrainene. Pe de o parte rușii au impedimente în a fugi, iar pe de alta li s-a tăiat posibilitatea de a primi întăriri pe măsură ce forțele ucrainene înaintează.

Totodată, Biroul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării a furnizat o imagine cu importantul pod din punct de vedere strategic peste râul Seim în care se vede că este distrus. Podul a fost folosit de către Kremlin să-și aprovizioneze trupele și distrugerea acestuia le-ar putea împiedica eforturile.

Biroul de presă al Ministerului Ucrainean al Apărării a furnizat o imagine cu importantul pod din punct de vedere strategic peste râul Seim în care se vede că distrus de trupele ucrainene în timp ce își continuă incursiunea în regiunea Kursk, Rusia. Podul a fost folosit de către Kremlin să-și aprovizioneze trupele și distrugerea acestuia le-ar putea împiedica eforturile / FOTO Ukrainian Defence Ministry Press Office via AP / AP / Profimedia
FOTO Ukrainian Defence Ministry Press Office via AP / AP / Profimedia

Roman Aliokhin, un consilier al guvernatorului interimar al regiunii Kursk și un blogger rus pro-război, susținea vineri că forțele ucrainene au vizat și podul din Zvannoe, la aproximativ 7 kilometri de Glușkovo, în încercarea de a ocupa o parte din regiunea Kursk de-a lungul râului.

Jurnalistul și scriitorul Yaroslav Trofimov, corespondent pe externe al Wall Street Journal, a publicat inclusiv o hartă cu locurile în care se află cele două poduri afectate de atacurile ucrainene.

Reacția Rusiei după distrugerea podului de la Glușkovo

„Pentru prima dată, regiunea Kursk a fost lovită de lansatoare de rachete de fabricație occidentală, probabil HIMARS americane”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, vineri târziu pe aplicația Telegram.

„Ca urmare a atacului asupra podului peste râul Seim din districtul Glușkovo, acesta a fost complet distrus, iar voluntarii care ajutau populația civilă evacuată au fost uciși”.

Nu a existat nicio indicație despre câți voluntari au fost uciși în atacul de vineri.

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Sîrskîi, a declarat că forțele Kievului au avansat între 1 și 3 kilometri în unele zone din regiunea Kursk vineri, la 11 zile de la începutul unei ofensive pe teritoriul de vest al Rusiei.

Kievul a susținut că a preluat controlul asupra a 82 de așezări pe o suprafață de 1.150 de kilometri pătrați din regiune începând cu 6 august.

Ministerul rus al Apărării, citat de agenția de presă Interfax, a declarat sâmbătă că forțele ruse au respins mai multe atacuri ucrainene în regiunea Kursk, dar nu au raportat că au recucerit niciun teritoriu.

Acesta a spus că forțele ucrainene au încercat fără succes să avanseze spre satele Kauchuk și Alekseevka, care se află aproximativ la jumătatea distanței dintre granița cu Ucraina și centrala nucleară Kursk.

Într-o declarație separată, ministerul a acuzat Ucraina că plănuiește să atace fabrica într-o operațiune sub steag fals.

Reuters nu a putut verifica independent relatările de pe câmpul de luptă ale părților.

Rusia a acuzat Occidentul că sprijină și încurajează prima ofensivă terestră a Ucrainei pe teritoriul rus și a spus că „invazia teroristă” de la Kiev nu va schimba cursul războiului.

Rachetele americane HIMARS furnizate Ucrainei au o rază de acțiune de până la aproximativ 80 km.

INTERVIURILE HotNews.ro