Sari direct la conținut

VIDEO Monica Anisie, despre legile educației: „Aceste legi este despre viitor” / După câteva minute, a revenit cu scuze: „De emoție, de oboseală”

HotNews.ro
Monica Anisie, Foto: Hotnews
Monica Anisie, Foto: Hotnews

Fostul ministru al Educației Monica Anisie, președinte al Comisiei de Învățământ din Senat, a susținut, luni, de la tribuna Parlamentului, necesitatea adoptării legilor educației susținând că „aceste legi este despre viitor”. Anisie, profesoară de limba română, a revenit apoi și și-a cerut scuze, dând vina pe „emoție și oboseală”.

De la tribuna Senatului, Monica Anisie a susținut necesitatea adoptării legilor educației sspunând că „aceste legi este despre viitor”.

  • „Este cel mai amplu proces de reașezare a sistemului de educație dupa 11 ani și probabil cel care va schimba mentalități.
  • Și da, aceste legi este despre viitor, despre un viitor mai bun pe care cu toții ni-l dorim.
  • Vă asigur că toate amendamentele adoptate de Comisia de Învățământ din senat au fost centrate pe nevoile beneficiarilor acestor legi”, a spus Anisie, citându-și discursul de pe o foaie.

(2:12:50)

Ulterior, ea a revenit cu scuze:

  • „Așa cum am spus și mai devreme, mulțumesc pentru efortul depus de staff-ul comisiei pentru învățământ, am lucrat atâtea zile și nopți în această perioadă (…) Dați-mi voie să îmi cer scuze, dar mai devreme, de emoție, de oboseală, așa cum am spus, o săptămână am stat în senat pe aceste legi…Vă rog să îmi dați voie să îmi cer scuze că am spus greșit mai devreme, atunci când m-am exprimat. Legile educației sunt despre viitor”.

Senatoarea Monica Anisie a fost ministru al Educației în perioada noiembrie 2019 – decembrie 2020, în ambele guverne conduse de Ludovic Orban, fiind acum și președintele Comisiei pentru Învățământ din Senat.

Senatul dezbate cele două legi ale Educației, din pachetul „România educată”, luni, când peste 150.000 de cadre didactice au intrat în grevă generală. Proiectele legilor învăţământului preuniversitar şi superior au trecut de Camera Deputaților în 10 mai, iar după votul din Senat vor merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro