Sari direct la conținut

VIDEO Pasajul Domnești pe Centura Capitalei: Începe să apară asfaltul / Cum arată acum cu câteva luni înainte de deschidere

HotNews.ro
Pasajul de la DOmnesti si primele straturi de asfalt, Foto: Captura YouTube
Pasajul de la DOmnesti si primele straturi de asfalt, Foto: Captura YouTube

Pasajul de la Domnești, primul de tip giratoriu suspendat care va fi deschis pe Centura Capitalei, se află în lucru practic de aproape patru ani, dar încet-încet se apropie de o finalizare prognozată pentru luna noiembrie.

După ce mai devreme în acest an forma finala a giratoriului suspendat s-a creionat și elementele principale au fost asamblate, acum în sfârșit a început să apară și stratul de asfalt pe primele zone.

Pe 15 noiembrie ar urma să fie ziua deschiderii circulației pe Pasajul de la Domnești, cel puțin așa susține secretarul de stat în Transporturi Ionel Irinel Scrioșteanu.

Lucrările la pasajul Domnești au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvență a constructorului principal STRACO, însă șantierul și lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.

Primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut față de ce s-a scos la licitație pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilitățile au fost relocate cu foarte mare dificultate; exproprierile inițiale și cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvență.

Pasajul Domnești – giratoriu suspendat – detalii tehnice

Lungime: 536 m

Cost: 91,5 mil lei

Constructor: STRACO GRUP SRL – SC COMNORD SRL – SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcție preluată de subcontractorul TRACON

Contract semnat: 2017 (lucrări reluate în august 2020)

Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare și execuție)

Finalizare posibilă (n.r.): Q4 2022

Stadiu la zi (august 2022): cca 78%

VEZI ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro