Sari direct la conținut

VIDEO Scenariul optimist pentru deschiderea următoarelor loturi de pe Autostrada Moldovei: Când pot scăpa șoferii de „coșmarul de pe DN2 și DN1B, în etape”

HotNews.ro
VIDEO Scenariul optimist pentru deschiderea următoarelor loturi de pe Autostrada Moldovei: Când pot scăpa șoferii de „coșmarul de pe DN2 și DN1B, în etape”
A7 Ploiesti - Buzau, Lotul 2 / Sursă: Captură YouTube

De la Mizil până la Buzău, pe autostradă se va putea circula abia din luna aprilie, chiar și în cazul unui scenariu optimist.

Deși la finalul anului trecut atât constructorii, cât și autoritățile sperau să deschidă traficul pe cei 28,25 de kilometri de pe Lotul 1 al A7 Ploiești – Buzău, unele probleme în execuția lucrărilor au făcut să nu mai fie posibilă o inaugurare rapidă în 2025.

„Între nodurile Mizil și Buzău Est, Autostrada A7 are mai multe puncte fierbinți, fiecare cu povestea și complicațiile sale tehnice și birocratice. Însă, cu puțină muncă și cu niște gândire limpede din partea mai-marilor Grindeanu (ministru), Scrioșteanu (secretar de stat) și Pistol (director general CNAIR), șoferii pot scăpa de coșmarul de pe DN2 și DN1B în etape, începând cu finalul lunii aprilie 2025”, spune Asociația Pro Infrastructura, care prezintă un „scenariu optimist” pentru A7.

Lotul 2 din A7 Ploiești – Buzău, gata în aprilie

Pe lotul 2 din A7 Ploiești – Buzău constructorii CONI – Trace „trebuie să rezolve problemele cu sudurile neconforme de la pasajul pe DJ102H peste A7 în apropiere de Mizil. Dacă proiectantul a livrat soluția de remediere și toți responsabilii implicați vor semna teancul de hârtii, putem spera ca această structură și cea din nodul Mizil să fie gata de trafic la sfârșit de aprilie. Termenul contractual actualizat, octombrie 2024, este depășit”.

Pe Lotul turcilor de la Nurol s-ar putea deschide traficul mai devreme pe două segmente

Pe lotul adiacent lucrează turcii de la Nurol, cei 13,9 km de pe Lotul 3 Ploiești – Buzău. termenul de finalizare este finalul anului, iar situația din teren arată că antreprenorul este în grafic pentru o inaugurare în toamnă.

Potrivit Pro Infrastructura, turcii „pot pregăti mini-secțiunea dintre Pădurea Spătaru și nodul-trifoi Buzău Vest (A7xDN2)” pentru a fi dată în trafic odată cu lotul 2.

„Există mai multe soluții pentru conexiunea temporară, fără pasajul pe DN2 peste A7, toate mai bune decât cea prin Stâlpu/Costești”, explică Asociația.

„Tot la final de aprilie dar în celălalt capăt al tronsonului Nurol, vecinii de la UMB pot inaugura podul peste Buzău, parte din lotul 1 al Autostrăzii A7 Buzău-Focșani, conectat cu DN2B prin bretelele făcute de turci. Podul a fost promis în nenumărate rânduri anul trecut pentru vară, toamnă, apoi decembrie 2024, atât de UMB cât și de autorități. Mai mult, are depășit atât termenul contractual inițial, august 2024, cât și pe cel actualizat, ianuarie 2025”, detaliază API.

În VIDEO sunt lucrările Nurol pe Lotul 3, între nodul rutier Spătaru (Buzău Vest) și nodul rutier cu DN2B (Buzău Est)

Pe 1 mai, pe autostrada A7 de la Ploiești și până la Focșani

„Cu alte cuvinte, cu niște muncă și cu puțină coordonare între oficialii statului român și constructori, sperăm că în jur de 1 mai circulăm complet pe Autostrada A7 între Dumbrava (nod A7xA3) și Buzău Vest (A7xDN2), traversăm municipiul prin sud, pe DN2B, și urcăm iar pe A7 în nodul Buzău Est (A7xDN2B), cu drum liber până la Focșani Nord”, notează Pro Infrastructura.

Ulterior, în toamnă Nurol ar putea deschide și restul lotului, astfel încât șoferii să aibă autostradă continuă de la Ploiești (Dumbrava) până la Focșani Nord.

„Spre final de 2025, tot pe A7 așteptăm bineînțeles diverse tronsoane la nord de Focșani, în afara centurii Adjud care poate fi deschisă în vară. Dar despre ele revenim într-un episod următor, când se vor clarifica mișcările de trupe în teren ale armatei UMB”, mai spune Asociația.

Ajută-ne să facem HotNews mai bun
Vrem să aflăm ce subiecte sunt importante pentru tine și cum putem îmbunătăți HotNews. Am pregătit un chestionar a cărui completare durează 5 minute şi care e anonim, dacă nu vrei să ne laşi adresa de mail. Nu e obligatoriu să răspunzi la fiecare întrebare, deși ne-am bucura. Orice contribuție ne ajută să luăm decizii mai bune.
Formular Feedback
INTERVIURILE HotNews.ro