Sari direct la conținut

VIDEO Trupele ucrainene aeropurtate de asalt au respins un nou atac mecanizat masiv în apropiere de Kurahove / Rușii au aruncat în luptă 10 tancuri și 47 de blindate

HotNews.ro
VIDEO Trupele ucrainene aeropurtate de asalt au respins un nou atac mecanizat masiv în apropiere de Kurahove / Rușii au aruncat în luptă 10 tancuri și 47 de blindate
Trupele ruse suferă un eșec zdrobitor în urma unui asalt în zona Kurahove din regiunea Donețk, cu pierderea a șase tancuri, șapte vehicule blindate cu infanteriști și 12 motociclete militare. Sursa foto: not supplied / WillWest News / Profimedia

Brigada a 79-a de asalt aerian Tavria din Ucraina a oprit o altă încercare pe scară largă a forțelor ruse de a avansa în apropiere de orașul Kurahove, din regiunea Donețk, a anunțat marți Comandamentul trupelor de asalt aerian, potrivit The Kyiv Independent.

Trupele ruse și-au intensificat eforturile de a avansa în sectoarele de front de la Kurakhove și Pokrovsk, din estul Ucrainei, armata ucraineană recunoscând că situația este „tensionată și dificilă”.

Forțele ruse ar fi folosit 10 tancuri, 47 de vehicule blindate, 10 motociclete și un buggy în timpul celui mai recent atac.

Comandamentul trupelor de asalt aeropurtate a difuzat o înregistrare video a bătăliei și a precizat că forțele ucrainene au reușit să oprească atacul, eliminând 68 de soldați ruși, dintre care 36 uciși și 32 răniți.

Douăsprezece vehicule blindate, opt tancuri, nouă motociclete și un buggy au fost, de asemenea, distruse, a mai anunțat unitatea.

Statul Major General al forțelor armate ale Ucrainei a transmis, în actualizarea sa zilnică a evoluției de pe front, că trupele aeropurtate au reușit să respingă 21 de atacuri în sectorul de la Kurahove.

Săptămâna trecută, armata rusă a efectuat în apropiere de Kurahove unul dintre cele mai mari atacuri terestre de la începutul războiului.

Forțele ucrainene au reușit să îl respingă, distrugând șase tancuri, șapte vehicule blindate și 12 motociclete, ucigând 40 de militari ruși și rănind alți 37, după cum a anunțat centrul de presă al Brigăzii 79.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro