Sari direct la conținut

VIDEO Ucraina a lovit un sistem rusesc S-300 / Momentul în care rachete ATACMS fac bucăți stația radar și mai multe lansatoare

HotNews.ro
Sistem rusesc S-300 lovit de Ucraina / FOTO: captură video
Sistem rusesc S-300 lovit de Ucraina / FOTO: captură video

Armata ucraineană a lovit în noaptea de luni spre marți un sistem rusesc de rachete antiaeriene S-300 pe teritoriul ocupat al regiunii Donețk, a declarat comandantul șef al Ucrainei Oleksandr Sîrskîi, relatează Kyiv Independent. Potrivit analiștilor OSINT, sistemul rusesc a fost lovit cu rachete ATACMS.

Trupele ruse continuă să împingă mai multe sectoare din estul și sudul Ucrainei, cu 65 de ciocniri până acum în cursul zilei, a declarat Statul Major al Ucrainei în cea mai recentă actualizare.

Stația radar și mai multe lansatoare ale sistemului S-300 au fost lovite, a spus Sîrskîi, distribuind un videoclip cu atacul. 

Potrivit lui Sîrskîi, Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus anterior peste 20 de lansatoare rusești și aproximativ 15 stații radar.

The Kyiv Independent nu a putut verifica aceste informații, însă analiștii OSINT distribuie la rândul lor clipul spunând că sistemul a fost atacat cu rachete ATACMS lângă Manhush.

Ucraina a desfășurat mai multe atacuri încununate cu succes împotriva țintelor rusești în Crimeea ocupată și în vecinătatea acesteia, producând daune majore flotei rusești de la Marea Neagră.

Forțele ucrainene au lovit aproximativ 15 sisteme de apărare antiaeriană rusești în Crimeea ocupată în ultimele două luni, a informat armata pe 17 iunie. Peste 15 stații radar și peste 10 centre de control staționate pe peninsulă au fost, de asemenea, lovite.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro