Sari direct la conținut

VIDEO Un nou atac sângeros al rușilor în Ucraina, soldat cu victime civile

HotNews.ro
VIDEO Un nou atac sângeros al rușilor în Ucraina, soldat cu victime civile
Război în Ucraina: Rușii au bombardat un oficiu poştal din oraşul Harkov (Foto: Handout / AFP / Profimedia)

O persoană a fost ucisă, iar alte nouă – între care și un bebeluş – au fost rănite duminică într-un atac lansat de Rusia și care a lovit un oficiu poştal din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, situat în nord-vestul țării, relatează AFP.

„Nouă persoane sunt rănite. Printre ele, un copil de opt luni şi o femeie, ceilalţi sunt bărbaţi. Un bărbat, angajat al oficiului poştal, a fost ucis”, a precizat într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Synegoubov.

Potrivit guvernatorului, acest atac a fost efectuat de ruși cu o bombă glisantă, un tip de armă foarte distructivă şi din ce în ce mai folosită de către Moscova.

Oraşul Harkov este vizat în mod constant de forţele ruse, care au lansat la 10 mai o ofensiva terestră în regiunea acestuia.

Această ofensivă a permis Moscovei să cucerească mai multe localități din apropierea frontierei, înainte de a fi oprită de întăririle ucrainene.

Sâmbătă, șapte persoane au fost ucise și aproape 40 au fost rănite într-un atac rusesc asupra unui oraș din regiunea Zaporojie, în sudul țării, conform autorităților locale, care au declarat duminică zi de doliu pentru victime.

INTERVIURILE HotNews.ro