Sari direct la conținut

VIDEO Un rus a fost găsit în viaţă după ce a plutit în derivă 67 de zile, pe Marea Ohoţk. Fratele și nepotul său au murit

HotNews.ro
VIDEO Un rus a fost găsit în viaţă după ce a plutit în derivă 67 de zile, pe Marea Ohoţk. Fratele și nepotul său au murit
Sursă foto colaj: NEXTA / Twitter

Un bărbat rus a fost salvat după ce a petrecut mai bine de două luni în derivă în apele agitate ale Mării Ohoţk, în Extremul Orient rus, într-o barcă gonflabilă minusculă care și-a pierdut motorul. Bărbatul se afla în barcă cu fratele și nepotul său, care au murit, au declarat marți oficialii ruși, transmite AP.

Procuratura din Extremul Orient rus a declarat că bărbatul a fost salvat luni de o navă de pescuit în largul Peninsulei Kamchatka.

Procurorii nu au dezvăluit numele supraviețuitorului, dar presa rusă l-a identificat drept Mihail Pichugin, în vârstă de 46 de ani, care la începutul lunii august a plecat într-o călătorie pentru a vedea balenele în Marea Ohoțk împreună cu fratele său de 49 de ani și nepotul său de 15 ani.

Trupurile lor au fost găsite în barcă când nava de pescuit l-a salvat pe Pichugin.

Potrivit presei ruse, cei trei bărbați au călătorit în Insulele Shantar de pe malul de nord-vest al Mării Ohoțk, la începutul lunii august. Pe 9 august, au vrut să se întoarcă către insula Sahalin, numai că pe drum motorul bărcii s-a defectat și apoi s-a pierdut contactul cu ambarcaţiunea.

La acel moment, a fost lansată o operațiune de salvare, dar a fost încheiată după ce nu s-a reușit găsirea acestora.

Presa rusă a raportat că cei trei aveau o rație mică de hrană și aproximativ 20 de litri de apă când motorul lor s-a defectat și s-au trezit în derivă. În cele două luni petrecute în derivă, rusul rămas în viață a slăbit 50 de kilograme, iar în prezent se recuperează la spital.

INTERVIURILE HotNews.ro