Sari direct la conținut

VIDEO „Vicepreședinta”: De ce e comparată Kamala Harris cu personajul dintr-un serial de comedie foarte apreciat

HotNews.ro
VIDEO „Vicepreședinta”: De ce e comparată Kamala Harris cu personajul dintr-un serial de comedie foarte apreciat
Kamala Harris și Julia Louis-Dreyfus în rolul Selinei Meyer din serialul „Veep”. Foto: Colaj Profimedia

Kamala Harris, favorita Partidului Democrat la președinție după retragerea lui Joe Biden, este comparată pe rețelele de socializare cu personajul care i-a adus actriției Julia Louis-Dreyfus 6 Premii Emmy consecutive pentru un serial de comedie, relatează The Wrap.

Deși Dreyfus este mai cunoscută spectatorilor din întreaga lume grație interpretării sale din serialul Seinfeld, ea a câștigat 6 Premii Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru televiziune, datorită rolului pe care l-a jucat în seria Veep. Spre comparație, rolul din Seinfeld i-a adus un singur premiu Emmy.

Veep a fost difuzat de HBO între 2012 și 2019. În serial, Julia Louis-Dreyfus o interpretează pe Selina Meyer, vicepreședinta Statelor Unite și o politiciană cu o ascensiune care amintește în unele privințe de cea a Kamalei Harris.

Utilizatorii rețelelor de socializare și-au amintit imediat de serialul HBO după anunțul de duminică al lui Biden că se retrage din cursa prezidențială și sprijinul primit imediat de Harris din partea așa-zisului „establishment” al Partidului Democrat.

Motivul ține de faptul că în sezonul 3 al Veep Meyer trece de la funcția de vicepreședinte la cea de președinte după ce președintele în exercițiu își dă brusc demisia din cauza unor probleme de sănătate mintală ale soției sale. După un mandat scurt de președinte, Meyer își face campanie pentru un nou termen în mijlocul unei serii de scandaluri care îi pun probleme campaniei.

Kamala Harris și personajul jucat de Dreyfus, comparate din cauza discursurilor lor

Însă comparații între Harris și Dreyfus au fost făcute și înainte din cauza asemănării ocazionale a discursurilor ținute de vicepreședinta SUA și de personajul fictiv interpretat de actriță.

Populara emisiune „The Daily Show”, găzduită la momentul respectiv de comediantul Trevor Noah, a făcut chiar anul trecut un colaj de înregistrări video care prezintă secvențe din serial cu comentarii ale personajului lui Dreyfus și diferite intervenții ale Kamalei Harris.

Pe lângă cele 6 Premii Emmy pe care Dreyfus le-a câștigat consecutiv între 2012 și 2016 pentru cea mai bună actriță într-un rol principal de comedie, ea a fost premiată de 3 ori cu un Premiu Emmy și pentru rolul ei de producător al serialului Veep.

Acesta s-a încheiat oficial cu un an înainte ca Joe Biden să își anunțe candidata pentru funcția de vicepreședinte și să câștige alegerile prezidențiale din 2020. Serialul poate fi văzut în streaming pe noua platformă „Max”, lansată recent și în România pentru a înlocui acum defuncta HBO Max.

„Veep” este tradus simplu pe Max în limba română drept „Vicepreședinta”. Serialul a primit de-a lungul celor 7 sezoane ale sale numeroase nominalizări la diferitele premii ale industriei cinematografice, câștigând de nu mai puțin de 60 de ori.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro