Sari direct la conținut

VIDEOREPORTAJ Școala pe smartphone – Cum predă un profesor matematica, folosindu-se de telefoanele elevilor

Matematica, predata pe smartphone , Foto: Hotnews
Matematica, predata pe smartphone , Foto: Hotnews

„Toți copiii sunt mai atrași de matematică, dacă le arăt și un alt mod de a face matematică”, povestește profesorul Bogdan Enescu, primul olimpic internațional la Matematică ce are el însuși elevi medaliați la aceeași internațională. Cum le trezește interesul pentru această materie considerată de mulți rigidă și greu de priceput? Folosește softuri educaționale, vorbește direct pe limba copiilor din generația digitală și apelează fără reținere la instrumentele care fac deliciul copiilor: telefoane și Facebook.

  • Vezi în videoreportaj cum arată un profesor care își predă zi de zi pasiunea pentru matematică și care îi încurajează pe copii să îi trimită întrebări chiar și la 11 noaptea, înainte de teză. Ascultă ce spun copiii despre folosirea digitalului în clasă.

Este primul an în care Ministerul Educației le livrează copiilor manuale printate cu greșeli grosolane și în care manualele digitale lipsesc. „La clasa a XII-a, când le arăt cum pot folosi un soft pentru a rezolva o problemă de combinatorică, ceea ce nu e deloc evident, văd pe chipurile unora dintre ei: ia uite, domne! Văd un fel de iluminare” – aceasta este o bucățică din minunile pe care Bogdan Enescu le vede la clasele la care predă, la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău.

Video realizat cu echipament Nikon.

Bogdan Enescu a fost medaliat cu aur la olimpiada internațională de Matematică din 1978 și cu bronz la edițiile din 1977 și 1979. Este primul profesor român cu premii la OIM care a predat la clasă unor elevi care au obținut apoi medalii la această competiție (Dragoș Ghioca – argint în 1994, 1995 și1996) și Dragoș Porumbel – bronz în 2000).

Pregătește lotul național de Matematică și le predă inclusiv elevilor din lotul național al Statelor Unite ale Americii. Creează probleme de matematică, iar problema nr. 1 de la olimpiada internațională din 2005 a fost creația sa. Citește aici mai multe despre Bogdan Enescu.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro