Sari direct la conținut

Vladimir Putin a ajuns în Vietnam, pentru o vizită de stat

HotNews.ro
Președintele rus Vladimir Putin a sosit miercuri noapte în Vietnam (joi dimineața devreme la Hanoi, n.r.) pentru discuții cu liderii comuniști din această țară, a doua și ultima sa oprire din acest turneu în Asia, după ce în cursul zilei de miercuri a fost Coreea de Nord, unde a încheiat un pact de apărare cu liderul Kim Jong Un.
Vladimir Putin a ajuns în Vietnam, pentru o vizită de stat
Vladimir Putin, întâmpinat la Hanoi de vicepremierul vietnamez Tran Hong Ha (Foto: Minh Hoang / AP / Profimedia)

Potrivit unor martori citați de Reuters, aeronava lui Putin a aterizat în cursul nopții pe aeroportul internațional din Hanoi, unde liderul rus a fost întâmpinat pe covorul roșu de vicepremierul vietnamez Tran Hong Ha.

Într-un articol de opinie pregătit cu ocazia vizitei sale, Vladimir Putin laudă această țară din Asia de Sud-Est, condusă de comuniști, pentru susținerea unei „modalități pragmatice de a rezolva criza” din Ucraina, potrivit editorialului publicat în ziarul Partidului Comunist din Vietnam.

Vietnamul, care în mod oficial urmărește o politică externă neutră – pe care o numește „diplomație de bambus” – în relațiile sale cu puterile lumii, s-a abținut de la a condamna agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, o poziție pe care țările occidentale o consideră prea apropiată de Kremlin.

Țara sud-est asiatică este a treia națiune pe care Putin o vizitează, după China și Coreea de Nord, de când a depus jurământul pentru un al cincilea mandat de președinte al Rusiei, în luna mai.

Înainte de Vietnam, Putin a efectuat miercuri o vizită în Coreea de Nord, unde a încheiat un acord de apărare reciprocă cu Phenianul.

INTERVIURILE HotNews.ro