Sari direct la conținut

Voturi renumărate în două secții din Sectorul 2. Primarul Radu Mihaiu: „Ni se aruncă firimituri”

HotNews.ro
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Foto: Adi Iacob / HotNews
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Foto: Adi Iacob / HotNews

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu (USR) a scris, pe Facebook, că biroul electoral al sectorului 2 a aprobat renumărarea voturilor în două secții, ceea ce ar fi doar o parte din secțiile pentru care edilul a cerut renumărarea.

„La o săptămână de la vot, BES recunoaște că sunt probleme grave (în parte). Doar 2 din 36 secții vor fi deschise Au aprobat renumărarea a două secții: 195 și 265; o fracție infimă din cele care ridică semne mari de întrebare. Grosul l-au respins”, a scris Radu Mihaiu.

Acesta acuză BES2 că evită să rezolve astfel probleme mai grave legate de numărarea voturilor pentru funcție de primar.

„Nu au adresat deloc problema voturilor în plus. Nu au verificat secțiile unde PV-urile sunt falsificate. Nu vor să deschidă secțiile unde au existat buletine preștampilate motivând că “știu ei că astfel de buletine nu au ajuns în urnă”. Cum? Asta nu mai explică nimeni… Ni se aruncă firimituri, în timp ce răspunsurile la întrebări rămân închise în sacii cu voturi.

Radu Mihaiu nu este nemulțumit de decizia de renumărarea din cele două secții spunând că va continua demersurile în justiție pentru a demonstra existența unei fraude electorale.

„Vom aduna toate dovezile posibile de care la un moment dat justiția va avea nevoie. Există cel puțin 8 plângeri penale după votul de la Sectorul 2. Dacă politic există un risc să mușamalizeze frauda, mereu va exista justiția care va putea să facă lumină pe duminica orbului, versiunea 2024”, a conchis Mihaiu.

Alegerile din Sectorul 2, alături de cele din Sectorul 1, au fost marcate de dispute între candidații USR și cei ai PNL-PSD, primii acuzând existența unor nereguli grave în procesul de numărare a voturilor. Rareș Hopincă, candidatul PNL-PSD avea vineri un avans de circa 300 de voturi, însă primarul în funcție contestă rezultatele și a anunțat că va depune plângere penală împotriva biroului electoral pentru abuz în serviciu și instigare la fals în acte publice.

INTERVIURILE HotNews.ro