Sari direct la conținut

3 femei diferite, 3 povești unice, o singură constantă – Regina Maria și călătoria spre maternitate

Smile Media
Gabriela, Foto: Regina Maria
Gabriela, Foto: Regina Maria

Dincolo de orice context social, dincolo de orice studii științifice sau statistici, maternitatea rămâne o călătorie profund individuală, pe care fiecare femeie o experimentează și o parcurge în mod diferit. Poveștile mamelor, adesea atât de variate încât s-ar putea regăsi la extremele opuse ale unui întreg spectru, au, însă, toate, un punct comun: puterea incredibilă de a nu înceta să creadă în ele și în dorința lor de a aduce pe lume un copil.

Drumul spre a deveni mamă este, adesea, plin de provocări neașteptate. În fața acestora, Regina Maria celebrează puterea extraordinară a femeilor, prin poveștile a trei tinere care au împărtășit un vis: de a aduce în lume viață. Pe tot parcursul acestei călătorii, indiferent de unde începe, Regina Maria este alături de mame cu toată priceperea, dăruirea și empatia întregii echipe medicale, dublată de tehnologia de ultimă generație.

3 femei diferite, 3 povești unice, o singură constantă – Regina Maria și visul de a deveni mamă

Învingătoare@ReginaMaria – Când, după ani de teste negative și sute de injecții, câștigi lupta cu infertilitatea

Oana este o viitoare mamă care și-a croit drumul către maternitate printr-o călătorie presărată cu încercări și eșecuri, luptând cu o problemă de sănătate care, chiar și astăzi, nu este suficient de cunoscută.

În 2019, Oana a fost diagnosticată cu endometrioză, după multiple investigații. A urmat o operație, iar ulterior, diagnosticul de infertilitate, ce părea că îi va încheia visul de a deveni mamă. Viața ei s-a schimbat după ce a întâlnit-o întâmplător pe Diana Cocei, medic primar Obstetrică – ginecologie în cadrul Regina Maria, un nume de referință în diagnosticarea și tratarea infertilității.

„Am ales să fiu învingătoare, nu învinsă. Am devenit mamă după o lungă călătorie către mine însămi. După ce am învățat să mă cunosc mai bine, să accept ce nu pot schimba, să ignor ce mă poate încurca. Am ajuns aici urmându-mi visul până la capăt. Anii în care endometrioza părea că va rămâne în viața mea, sarcinile pierdute și sutele de injecții m-au copleșit. Însă m-au învățat să am răbdare, să cred că voi primi sprijinul de care aveam nevoie. Și că la capătul acestor ani, mă așteaptă copilul meu mult dorit.”, spune viitoarea mamă.

Anii în care endometrioza părea că va rămâne în viața mea, sarcinile pierdute și sutele de injecții m-au copleșit. Însă m-au învățat să am răbdare, să cred că voi primi sprijinul de care aveam nevoie. Și că la capătul acestor ani, mă așteaptă copilul meu mult dorit.

Triumful Oanei s-a ridicat dincolo de toate obstacolele și a fost atins în momentul în care a primit vestea mult-așteptată a sarcinii, obținută cu greu prin FIV. Ea urmează să nască în vară, iar povestea sa este o sursă infinită de speranță pentru toate cuplurile care se luptă cu diagnosticul de infertilitate.

ÎnControl@ReginaMaria – Când învingi toate statisticile și ești liniștită că bebelușul tău e bine

Nu toate poveștile mamelor pornesc de la un diagnostic atât de grav ca infertilitatea, însă multe din ele pot începe ca o luptă cu statisticile. Ina este o tânără care acum se bucură de o sarcină normală, fără probleme, care strălucește în lumina acestei experiențe cu o grație naturală și un sentiment de control asupra propriului corp. Însă și povestea ei a fost precedată de semne de neliniște.

Mai în glumă, mai în serios, Ina mărturisește că a rămas însărcinată în urma unei promoții la Regina Maria – lucru care nu e chiar departe de adevăr.

”Mi-am dorit întotdeauna să fiu mamă, doar că, la fel ca majoritatea femeilor millennial, am tot amânat momentul. În iulie (n.r anul trecut), o prietenă a trimis un mesaj pe grupul nostru de fete – uite, este acest test AMH la Regina Maria cu reducere – 50%. Eram fix în perioada recomandată pentru efectuarea testului, perioada de reducere urma să se termine și am zis, ok. De ce nu? Plănuiam oricum să avem un copil, dar nu era ceva concret, era un proiect așa… de viitor. Am fost și am făcut testul, a doua zi a venit rezultatul. AMH-ul meu era dezastruos. Am început să plâng ca un copil”, își amintește ea.

A urmat un șir de nopți nedormite, cu gândul că nu va fi niciodată mamă. Însă imediat după, a mers la medicul ginecolog, care i-a explicat ce înseamnă rezultatul testului, i-a făcut o serie de recomandări și a mai liniștit-o. Dacă nu putea rămâne însărcinată pe cale naturală, se putea orienta spre FIV. Ina nu și-a pierdut nicio secundă speranța și încrederea în recomandările medicului ei. La o săptămână distanță, a rămas însărcinată.

„La început părea că nu prea am șanse să devin mamă. Însă după câteva luni, când eram la ecografie și i-am auzit bătăile inimii, am știut că am învins statisticile. Iar fiecare nouă morfologie fetală mi-a dat încredere că băiețelul meu este bine”, spune Ina.

“La început părea că nu prea am șanse să devin mamă. Însă după câteva luni, când eram la ecografie și i-am auzit bătăile inimii, am știut că am învins statisticile. Iar fiecare nouă morfologie fetală mi-a dat încredere că băiețelul meu este bine.” – Ina Țăranu Hofnar

Un lucru e cert: cei mai buni specialiști în monitorizare și instinctul de mamă fac medicina extraordinară, iar povestea Inei este o dovadă vie a relației de încredere dintre pacient și medic.

Mamă@ReginaMaria – Când alegi cel mai sigur loc de întâlnire cu bebelușul tău

Triumful maternității este despre fiecare femeie care aduce pe lume un copil, doi, trei sau chiar… cinci. Povestea Gabrielei este și ea una specială, nu prin obstacolele externe pe care le-a avut de înfruntat, ci prin puterea ei de a trece, din nou și din nou, printr-o experiență care i-a schimbat, de fiecare dată, definitiv viața.

Gabriela are 5 copii, toți născuți la Regina Maria. Cu fiecare naștere, ea a adus pe lume speranță, încredere și putere pentru alte mame și femei aflate în căutarea lor.

”Sunt mama a cinci copii și, uneori, nici mie nu îmi vine să cred. De cinci ori mai multă teamă, nesiguranță și încă un „oare va fi totul bine și de data asta?”. Însă cu fiecare sarcină au crescut în mine bucuria, recunoștința, răbdarea, blândețea și înțelepciunea. Prin copiii mei, capăt puteri noi, despre care nu știam nimic înainte să devin mamă.”

Gabriela crede că zâmbetul și fericirea celor mici sunt semnele care îi arată clar că și-a îndeplinit misiunea: „Sunt mama a cinci copii și, uneori, nici mie nu îmi vine să cred. De cinci ori mai multă teamă, nesiguranță și încă un „oare va fi totul bine și de data asta?”. Însă cu fiecare sarcină au crescut în mine bucuria, recunoștința, răbdarea, blândețea și înțelepciunea. Prin copiii mei, capăt puteri noi, despre care nu știam nimic înainte să devin mamă. Nu cred că este satisfacția mai mare atunci când își vezi copilul că zâmbește și e fericit. Este semnul că ai făcut tot ce se putea face ca el să fie bine.”

La o primă vedere, Ina, Oana și Gabriela par să nu aibă în comun nimic. Dar au, pentru că poveștile lor păstrează o constantă neclintită – Regina Maria și medicina extraordinară, al cărei unic scop este de a face din fiecare mamă o regină în propria ei viață.

Descoperă prin aceste povești triumful maternității – puterea, curajul și perseverența femeilor de a-și urma inima și de a-și îndeplini visul de a deveni mame, o victorie a spiritului uman și a capacității de a iubi și de a nutri viața în toate formele sale.

Există medici și specialiști care își asumă responsabilitatea de a deschide drumuri în medicina românească și există mame care din dragoste pentru copiii lor fac medicina să fie extraordinară. Este absolut remarcabil cum, în tot acest timp, mamele au avut partea lor de contribuție în această poveste. Pentru că ele au puterea să schimbe lumea și pe umerii lor se clădește viitorul nostru.

De 29 de ani, medicii de la REGINA MARIA fac performanță medicală pentru sănătatea mamei și a copilului, deschizând noi orizonturi pentru cuplurile care luptă cu infertilitatea, pentru salvarea sarcinilor cu risc și a nou-născuților prematuri. În fiecare zi, Regina Maria și mamele își unesc forțele pentru a scrie pagini noi în cartea maternității și a medicinei extraordinare.

Articol susținut de Regina Maria

ARHIVĂ COMENTARII
Constantin • 2011-11-11 11:45:50
Cum putem avea crestere economica in cazul destramarii UE? Sa luam exemplu de la asiatici are nu au o piata comuna dar prospera impreuna.
3 0
ia cucu • 2011-11-11 12:31:54
Care sunt tarile care prospera in Asia? Coreea de Sud si Japonia care sunt 'mana dreapta' a SUA. China, in care populatia traieste intr-o saracie pe care tu nu o poti imagina. Care sunt celelalte tari prospere? Interesul tau ca roman, este ca UE sa nu se destrame.
1 4
un_om_de_cal • 2011-11-11 12:39:24
Sigur ca e posibila prosperitatea in Europa si fara Uniune. Dar pana acolo trebuie sa fie data inapoi toata cresterea economica datorata uniunii. O sa fie data inapoi cresterea comertului dintre tari ce s-a datorat faptului ca nu au mai existat taxe vamale, timp petrecut la granita, necesitatea de schimb valutar, instabilitate valutara relativa. Deci e adevarat si ce spui tu, si ce spune Barosso: e posibila prosperitatea intr-o Europa dezbinata, dar drumul pana acolo trece printr-o recesiune severa cum nu a mai vazut Europa dupa WW2.
0 1
Ronis • 2011-11-11 12:04:11
Probabil ca va provoca o depresiune, urmata de o depresie.
0 3
Stefan • 2011-11-11 12:06:08
"Acest lucru ar pune in pericol prosperitatea viitoare a urmatoarei generatii" Cum vad eu deja am vandut prosperitatea asta cu imprumuturile facute pe termen lung. Daca nu se sterg datoriile printr-un reset al sistemului atunci doar pasam problema noastra generatiei viitoare. Daca dmnul Baroso intradevar s-ar gandi la generatia viitoare atunci in loc sa amane un cataclysm, poate ar fi bine sa vina cu o solutie miraculoasa ( inexistenta ). E usor sa zici "avem o problema", practic se pare ca e imposibil de rezolvat. De ani de zile avem conferinte si negocieri care au dus la faimoasele afirmatii "peste 6 luni iesim din criza" dar care practic au dus in cel mai bun caz la stagnare. Stiu ca am vazut rapoarte frumoase despre cresteri, dar in US depilda sa scape de obezi au ridicat standardul de om normal cu 80 de kile si au scapat de 50% din obezi. Asa am avut si noi cresteri, cu imprumuturi investite in drumuri la tara(nefolosite), care se pare ca nu au facut tractoarele sa produca mai mult si mai eficient. Am 2 copii, ma enerveaza cand foloseste cineva cuvinte marete despre generatia viitoare si defapt e vorba doar de marketing.
0 1
ia cucu • 2011-11-11 12:34:02
Sa nu traiesti cu impresia ca nu se poate mai rau de atat. Acu 60 de ani, europenii se macelareau intre ei.
0 3
Doc • 2011-11-11 13:24:28
nu e asa simplu... Daca tarile vor alege stergerea datoriilor dintr-un pix se duce de rapa tot sistemul economic... De ce? Pentru ca banii, de facto, nu vor mai avea nicio valoare. Pentru ca in viitor nimeni nu va mai imprumuta acele tari... Iar cresterea economica se face, cel putin in sistemul in care traim, cu investitii. Iar ca sa faci investitii majore trebuie sa te imprumuti. Ca o mica paranteza... Sunt curios. Oare cine imprumuta aceste tari? Cine sunt oamenii din spatele banilor? Sunt alte tari, sunt banci, sunt fonduri de investitii (cine le controleaza? cine le finanteaza?) sau sunt indivizi? Ar fi interesanta o astfel de analiza. Un lucru e cert: sistemul financiar actual este viciiat. Acestea creaza bani din bani. Nu exista o productivitate in spatele acelor profituri care sa le poata justifica. Exista oameni in lumea asta care fac averi enorme doar mutand banii dintr-un loc in altul. Nu este normal.
0 3
mmir • 2011-11-11 12:20:33
"Acest lucru ar pune in pericol prosperitatea viitoare a urmatoarei generatii" Probabil vorbea despre viitoarea generatie de bancheri.
2 1
Dedalus • 2011-11-11 12:35:54
Hai sa ne uitam: - O birocratie uraisa de peste 100,000 de functionari - Bugete de sute de miliarde de eur cheltuite pe tampenii supraestimate de 10 ori si mai bine - Modificarea pietei prin supraplata unor servicii fata de situatia din meidul privat - interventia prin supralegiferare in pietele statelor - de-responsabilizarea atoritatilor nationale si locale Adaugam: - politic iresponsabil - banci necontroale - supraprotectie sociala - neglijarea agriculturii Ce poate sa iasa din asa ceva? Solutiile exista, dar nimeni nu vrea sa le vada, pentru ca e foarte greu sa renunti la o viata de huzur.
0 4
sabo • 2011-11-11 14:34:24
es ndoul problemei..da unii muncesc altii profita..aia care fac nu pot sa mai faca ..ceilalti nu stiu! si se opreste moara!
0 1
clasa de mijloc • 2011-11-11 13:26:46
Sincer, ma lasa rece declaratia dl-ui Barroso. Poate pe cei mai bogati in euro ...pe mine deloc si ca mine sunt mai multi. Totul este sa fim seriosi in ceea ce afacem, cinstiti si sanatosi ca le vom duce pe toate.
1 2
tepos • 2011-11-11 15:25:01
ce domino fantastik..ei sunt in criza si ei ne salveaza... toata criza asta mondiala e o scuza de a pune mana pe tot ceea ce mai are fiecare stat in administrare: resurse, banci, chiar si autonomia e in discutie.. Pur si simplu ne subjuga marile grupuri financiare..care de fapt conduc lumea asta. Singura disputa este cine anume va controla toate resursele, va manevra masele..atat. Oricum exista o directie clara stabilita deja de ceva timp: rusii au resursele energetice, americanii tehnologia si pretioasele, chinezii vor si ei cota lor de piata..totul e f simplu acolo sus..ideea e sa putem fi asmutiti si ocupati cu alte..prostioare interminabile vesnic discutate prin presa...Pur si simplu scapa cine poate. Ei traiesc bine pe spinarea noastra. Ultimul exemplu al lui Ba se a fost ieri.".ok..cedem..vindem tot. Oricum eruopa va cadea pentru ca astfel controlul va fi preluat de cine trebuie. sper doar sa evite razboiul....
0 0