Sari direct la conținut

48 de ore pe Hotnews.ro: Consiliul Investitorilor Straini a realizat top 10 investitii care trebuie finalizate de autoritati; Vadimizarea lui Ponta si Antonescu; Fiscul elvetian, despre Lista lui Blejnar: Nu credem ca e vorba de bani nedeclarati

HotNews.ro
48 de ore pe Hotnews, Foto: Colaj foto
48 de ore pe Hotnews, Foto: Colaj foto

Marius Bulugea, seful PAID, intr-o discutie online: Pana acum s-au platit daune de peste 48.000 de lei in baza asigurarilor obligatorii de locuinte

Asiguratorii Astra, Groupama, Ardaf, Credit Europe, Grawe, Generali si Platinum au deschis pana acum 16 dosare de dauna pe baza asigurarilor obligatorii de locuinte, in urma unor inundatii si alunecari de teren care au avut loc in tara in toamna anului trecut. Sase dosare s-au deschis in Harghita, trei in judetul Neamt, doua in Prahova, si cate unul in Valcea, Salaj, Alba, Dambovita si Buzau. Pana in prezent s-a platit suma de 48.304 lei pentru 12 dosare de dauna, iar restul sunt in curs de rezolvare. Acestea sunt cateva din declaratiile facute vineri de Marius Bulugea, presedintele Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor (PAID), care a discutat online cu cititorii despre detaliile acestor dosare.

VIDEO Ambasadorul Germaniei, Andreas von Mettenheim: Firmele germane vin in Romania pentru a face afaceri, nu pentru a avea procese. Poti sa faci ambele lucruri, dar nu atunci cand justitia romana are nevoie de ani de zile pentru a rezolva niste cazuri​

„Firmele germane vin in Romania pentru a face afaceri, nu pentru a avea procese. Sigur, poti sa faci ambele lucruri, sa faci afaceri, sa ai procese, dar nu intr-o situatie in care justitia romana are nevoie de ani de zile pentru a rezolva niste cazuri. Din acest motiv, pentru foarte multe firme, decizia de a se adresa justitiei nu este prioritatea numarul 1, mai ales atunci cand resping de la bun inceput aceasta tentativă de coruptie. Sigur, si problema probelor nu este una nesemnificativa”, a declarat Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Andreas von Mettenheim la emisiunea Bucuresti punkt Bonn, o emisiune HotNews.ro – Deutsche Welle.

Consiliul Investitorilor Straini a realizat top 10 investitii care trebuie finalizate de autoritati. Vezi lista celor mai importante proiecte, prin prisma analizei cost/beneficiu

Consiliul Investitorilor Straini (FIC) va prezenta zilele urmatoare o lista cu principalele 10 proiecte (din cele peste 46.000 existente) care ar trebui finalizate, potrivit unei analize cost/beneficiu facute de membrii FIC. Potrivit documentului, pe primele locuri in lista celor 10 proiecte se afla Autostrada Nădlac-Sibiu, ca parte a Coridorului IV, care va conecta Europa de Vest la Marea Neagră, autostrada Bucureşti-Braşov, proiecte de infrastructura Craiova-Constanta, hirdrocentrala de la Tarniţa si obtinerea unui sprijin guvernamental pentru un proiect pan-european – Extreme Light Infrastructure (ELI).

Analiza STRATFOR: Rusia are numai de castigat pe fondul evenimentelor din Orientul Mijlociu si Japonia

Primele trei luni ale anului 2011 au avut un flux constant de evenimente geopolitice importante. Un tânar pe nume Mohamed Bouazizi, protestand impotriva coruptiei si a hartuirii din partea guvernului tunisian, si-a dat singur foc, dar a reusit sa “aprinda” o intreaga regiune prin gestul sau. Curând dupa aceea, vechii conducatori din Tunisia si Egipt au cazut de la putere. In Libia situatia a degenerat intr-un razboi civil, iar iesirea din situatia actuala este inca incerta.

INTERVIU Presedintele Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare: Un reactor nuclear poate fi racit complet in trei luni/ Reactoarele de la Cernavoda sunt protejate in caz de accident aviatic sau de atac terorist

Operatiunile de racire la un reactor nuclear dureaza pana la trei luni, a declarat intr-un interviu acordat HotNews.ro, Vajda Borbala, presedinte al Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN). Aceasta a mai explicat ca evenimentul nuclear de la Fukushima ar putea fi incadrat la nivelul 7 pe o scala de la 0 la 7 in cazul in care va exploda vreun reactor. Potrivit presedintelui CNCAN, unele state europene ar putea sa-si reconsidere „optiunea pentru nucleare”, in urma evenimentelor din Japonia, si sa renunte la unele proiecte de centrale nucleare, inlocuindu-le cu hidrocentrale, acestea fiind mai „ecologice”. Vezi in interviu care este acum pozitia unor state europene fata de siguranta energiei nucleare.

Fiscul elvetian, despre Lista lui Blejnar: Nu credem ca e vorba de bani nedeclarati. Romania primeste anual informari de la noi cu privire la dobanzile din depozite

HotNews a contactat autoritatile fiscale elvetiene si Banca Reglementelor Internationale (banca Bancilor Centrale) in incercarea de a lamuri ce anume cuprinde lista pe care presedintele ANAF Sorin Blejnar a declarat ca a primit-o de la Fiscul elvetian, cuprinzand 12 romani posibil evazionisti fiscali. “Probabil ca persoanele de pe lista menţionată de Dvs au optat pentru o raportare voluntară. În cadrul acestei proceduri privind raportarea voluntară, cetatenii autorizeaza in mod expres banca pentru a comunica autoritatilor statului in care isi are domiciliul. Prin urmare, nu credem ca este vorba de bani nedeclarati. Romania a primit 11 asemenea informari in 2007, 23 in anul 2008 si 30 in anul 2009, au mai declarat pentru HotNews oficiali ai Fiscului din Tara Cantoanelor.

Vadimizarea lui Ponta si Antonescu

Intr-o vreme, granitele Romaniei cu Ungaria erau atent supravegheate, din fericire, doar de Vadim Tudor. Din nefericire, numarul vigilentilor s-a triplat ieri, prin inrolarea celor doi patrioti recenti in razboiul anti-iredentist. Crin Antonescu si Victor Ponta au pus mana pe arma lui Vadim Tudor – delirul nationalist si xenofob – ca sa deschida, atacandu-l pe Victor Orban, un nou front de razboi impotriva lui Traian Basescu si sa stinga rapid ecourile unui nou esec rasunator – Revolutia Sclavilor. La prima vedere, planul razboiului anti-maghiar pare stupid. Planul chiar este stupid, dar are si alte calitati ascunse: este foarte vechi, expirat si intoarce Romania la diversiunile nationalist-securiste din negura anilor 90.

VIDEO Motiunea de cenzura a picat. Guvernul Boc ramine in functie. Codul Muncii a fost adoptat

Cele doua camere ale Parlamentului, reunite intr-o sedinta comuna, au dezbatut miercuri motiunea de cenzura depuse de opozitie dupa asumarea raspunderii asupra noului Cod al Muncii de catre Guvernul Boc. Documentul, intitulat „Codul Boc – salarii mici, somaj mare, firme falimentate”, a picat cu 212 voturi pentru, 4 impotriva si 2 anulate.

VIDEO Ce nu s-a vazut la televizor in ziua motiunii de cenzura / Vezi cum triseaza un parlamentar la… rebus

Guvernul Boc a scapat, miercuri, de cea de-a opta motiune de cenzura dupa o sedinta in plenul parlamentului care a durat aproape opt ore. Fata de alte dati, acum atmosfera printre parlamentari a fost una relaxata, ca de vacanta. In timp ce pe la tribuna se perindau liderii de partide inarmati cu discursuri care mai de care, in bancutele lor, parlamentarii si-au vazut de conturile de Facebook, de discutiile pe messenger, au citit, au glumit, s-au jucat pe telefon sau au facut schimburi de bancnote. Unul dintre parlamentari a dat iPad-ul pe clasicele rebusuri, dar si-a luat masuri sa se asigure ca le completeaza pe toate pana la final.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro