Sari direct la conținut

48 de ore pe HotNews.ro: Cum vrea Petrom sa utilizeze 18% din productia sa de gaze pentru centrala electrica de la Brazi; Cum a sacrificat Uniunea Sovietica viata unui cosmonaut pentru a sarbatori Revolutia din Octombrie in spatiu;  Ce schimbari ar fi adus amendamentul lui Severin daca ar fi intrat in vigoare?

HotNews.ro
48 de ore pe Hotnews, Foto: Colaj foto
48 de ore pe Hotnews, Foto: Colaj foto

Cum vrea Petrom sa utilizeze 18% din productia sa de gaze pentru centrala electrica de la Brazi

Petrom se afla in conflict cu autoritatile statului, marul discordiei fiind centrala electrica de la Brazi in care compania a investit 500 de milioane de euro. Totul a pornit de la faptul ca Petrom intentiona sa utilizeze pentru centrala de 860 de megawati de la Brazi doar gaze de productie interna. Planurile companiei au fost zadarnicite de Ordinul comun 11/2011 al ministrului economiei, al presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei si al presedintelui Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, care obliga Petrom sa formeze un cos de gaze interne si din import pentru alimentarea centralei. Ministerul Economiei considera ca nu poate lasa Petrom sa intre pe piata energiei electrice cu avantaje in plus fata de alti competitori. Petrom nu s-a lasat si a contestat in justitie ordinul pe motiv ca ar contravine Legii Gazelor.

AUDIO Cum a sacrificat Uniunea Sovietica viata unui cosmonaut pentru a sarbatori Revolutia din Octombrie in spatiu

In 23 aprilie 1967, cu doi ani inainte ca primul om sa ajunga pe Luna, o capsula spatiala Soyuz reintra in atmosfera Pamantului ca o sfera de foc. Inauntrul ei, cosmonautul sovietic Vladimir Komarov blestema Uniunea Sovietica si programul spatial care l-a trimis in spatiu intr-un vehicul cu sute de probleme tehnice. Cateva minute mai tarziu, Komarov avea sa moara in unul dintre cele mai groaznice dezastre spatiale din istoria omenirii.

​AUDIO INTERVIU Hannes Swoboda, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European: Adrian Severin are toate motivele sa demisioneze si sa plece din PE . Nu exista nici un mijloc sa il fortam sa plece din PE

Hannes Swoboda, vicepresedintele grupului socialist din Parlamentul European, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca europarlamentarul Adrian Severin trebuie sa isi depuna mandatul, ca modul in care a actionat a fost inacceptabil pentru un socialist. Reprezentantul socialistilor europeni sustine ca Adrian Severin nu poate fi exclus din Parlamentul European nici macar in urma anchetei interne declansate dupa izbucnirea scandalului de coruptie.

Judecatorul din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu a fost schimbat. Vezi in text cum a judecat Camelia Bogdan cele 15 termene din dosarul SOV-Popa

Tribunalul Bucuresti a admis, marti, cererea de recuzare a judecatoarei Camelia Bogdan, in dosarul in care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu este judecat pentru favorizarea infractorului, relateaza Agerpres.Cererea a fost facuta luni de avocatul lui Octavian Turcan si dezbatuta marti de un complet de la Tribunalul Bucuresti.

Impozite mai mici? OK, sa vedem de unde si ce impact ar avea

Guvernul si Parlamentul se afla plasate parca in Paradoxul lui Ellsberg. Sufera de o preferinta pentru riscuri cunoscute in fata riscurilor necunoscute. Chiar daca unul risca, celalalt vine si anuleaza riscul primului. Ellsberg zice cam asa: lumea prefera sa parieze pe o cutie cu 50 de bile rosii si 50 de bile albastre, decat pe una cu 100 de bile dar in care numarul de bile rosii sau albastre este necunoscut. Probabilitatea de a castiga la un pariu ramane neschimbata in ambele cazuri, insa oamenii prefera pariul pe un scenariu familiar. Procesam nesiguranta cu privire la risc si la timp in mod asemanator

Ce schimbari ar fi adus amendamentul lui Severin daca ar fi intrat in vigoare?

Modificarea legislatiei europene privind schemele de garantare a depozitelor a iscat un scandal cu iz de mita, in care sunt implicati si europarlamentari romani. Controversa are la baza o initiativa a Comisiei Europene privind reducerea termenului de plata a despagubirilor de la 1 luna la 7 zile, pentru a creste increderea clientilor in banci. Europarlamentarii Adrian Severin si Sebastian Bodu sunt implicati intr-un scandal privind luarea de mita pentru facilitarea inserarii unui amendament in cadrul celui mai recent proiect de directiva privind garantarea depozitelor.

VIDEO ANI sesizeaza DNA pentru noi acte de coruptie in cazul Constantin Nicolescu.

Inspectorii de integritate il acuza pe presedintele CJ Arges de fals in declaratii si conflict de interese

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a realizat o ampla investigatie in cazul presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu. Inspectorii de integritate au descoperit ca Nicolescu ar fi semnat si aprobat nu mai putin de 18 contracte pe bani publici, incheiate cu companiile la care el sau sotia sa sunt actionari. ANI sustine ca exista suspiciuni fata de modul in care au fost incheiate procedurile de atribuire si astfel a fost sesizat si DNA in acest caz. ANI a mai descoperit ca Nicolescu nu si-a declarat mai multe firme la care era actionar si nici nu a mentionat contractele incheiate cu autoritatile statului. Vezi in text rezultatele investigatiei ANI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro