Sari direct la conținut

48 de ore pe Hotnews.ro: Surpriza majora in licitatia pentru drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal; Portalul eRomania sau cum sa nu faci istorie cu serviciile de e-guvernare; In Dobrogea au aparut inca doua parcuri eoliene

HotNews.ro
48 de ore pe HotNews, Foto: Colaj foto
48 de ore pe HotNews, Foto: Colaj foto

Surpriza majora in licitatia pentru drepturile TV ale Ligii 1 de fotbal: Doar trei pachete au fost achizitionate

Surpriza la licitatia pentru vanzarea drepturilor TV ale meciurilor din urmatoarele trei sezoane ale Ligii 1. RCS&RDS, Romtelecom si Antena 1 au achizitionat un singur pachet fiecare, lasand astfel Liga Profesionista de Fotbal cu sase pachete nevandute. Desi se astepta sa adune cel putin 100 milioane de euro (fara TVA) din vanzarea drepturilor TV pentru urmatoarele trei sezoane, Liga Profesionista de Fotbal nu a reusit sa vanda decat trei pachete la licitatia de luni, in valoare de 36,6 milioane de euro, fara TVA.

VIDEO Portalul eRomania sau cum sa nu faci istorie cu serviciile de e-guvernare

Va mai amintiti de eRomania, sistemul national integrat pentru servicii publice online in care autoritatile estimau ca vor aloca 500 de milioane euro pana in 2013 pentru a pune la dispozitia romanilor 600 de servicii electronice? Din luna iunie 2009 cand a fost lansat ca si concept si pana in prezent nu s-a facut nimic. Nimic care sa se vada. Ministerul Comunicatiilor sustine insa ca pana la jumatatea acestui an va fi lansata prima componenta eRomania, un portal dezvoltat de Omnilogic care va oferi 20 de servicii publice online. HotNews.ro a realizat o scurta istorie a acestei solutii propuse de autoritati pentru o guvernare eficienta, solutie care pana acum nu poate fi decat un exemplu negativ.

INS: Salariul net a scazut in februarie cu 10 lei. Ramanem cu salariile brute cele mai scazute din regiune. Vezi care au fost salariile brute in tarile din jur

În luna februarie 2011, salariul mediu brut a fost de 1944 lei, cu 1,0% mai mic decât luna precedentă, iar salariul mediu net a fost de 1414 lei, în scădere faţă de luna anterioară cu 10 lei. Cele mai mari salarii nete s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (3790 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (855 lei). Cele mai mari creşteri ale salariului net au fost in banci, asigurari si fonduri de pensii- 30,4%, mai arata INS. Evident ca atunci cand salariul net scade iar preturile cresc, ponderea cheltuielilor alocate creste la randul ei, scazand indicatorii care tin de calitatea vietii. Fata de tarile din jur, Romania continua sa aiba printre cele mai mici salarii brute.

Al XIV-lea termen in dosarul Voicu. Trei judecatori, un grefier si un fost ofiter SIE au povestit cum a incercat senatorul PSD sa influenteze justitia. ICCJ a admis cererea de eliberare conditionata

Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei a judecat luni, 4 aprilie, un nou termen in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu. In acelasi dosar sunt acuzati si fostul judecator Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic. In cadrul sedintei de judecata au fost audiati trei judecatori si un fost grefier de la Curtea Suprema care a declarat ca fostul magistrat Florin Costiniu se interesa de dosarele judecate de diferite sectii din cadrul instantei. Un alt martor, Adrian Isac, despre care presa a relatat ca a fost ofiter al SIE, a declarat ca senatorul PSD “Catalin Voicu a promis ca va interveni la conducerea Politiei si va rezolva problema juridica pe care Marius Locic o avea la politie”.

In Dobrogea au aparut inca doua parcuri eoliene

Romconstruct Top SRL, societate detinuta de ButanGas Romania si Eco Power Wind SRL, companie controlata de omul de afaceri Emanuel Muntmark, au finalizat doua proiecte de de producere a energiei verzi din resurse eoline, a anuntat Ministerul Economiei. Potrivit informatiilor detinute de HotNews.ro, parcul construit de Romconstruct Top are o capacitate de 25 MW (Parc eolian Silistea), iar cel finalizat de Eco Power Wind are o capacitate instalata de 10 MW (Parc Eolian Mireasa). Cele doua proiecte sunt finantate din fonduri europene. Un studiu realizat de Asociatia Europeana a Energiei Eoliene arata ca Romania si-a marit anul trecut capacitatea instalata in energie eoliana cu 448 MW, ajungand la 462 MW.

Cum a motivat judecatoarea Elena Burlan schimbarea magistratului in dosarul Vintu: Administrarea probatoriului s-a facut cu o celeritate nejustificata

Judecatoarea Elena Burlan de la Tribunalul Bucuresti a decis schimbarea magistratului Camelia Bogdan din dosarul lui S.O.Vantu pe motiv ca procesul se desfasura prea repede. Parchetul General a reclamat-o, luni, pe Elena Burlan la CSM, pentru nerespectarea normelor de procedura cu grava neglijenta. Printre succesele inregistrate de Elena Burlan in cariera de magistrat se numara achitarea medicului Serban Bradisteanu, acuzat de o mita de 4 milioane de euro, sau a medicului Tranca, acuzat ca a violat o fata de 17 ani, scrie AncheteOnline.ro.

Falimentul unui fotbal bolnav, validat de piata

​Licitatia pentru drepturile tv din Liga 1 a fost un fiasco, Liga Profesionista de Fotbal „reusind” sa vanda doar trei pachete din totalul de noua. Lipsa de valoare a unui produs supraevaluat si-a spus cuvantul, televiziunile alegand sa boicoteze un campionat in care scandalurile reprezinta sarea si piperul. Este 2011 sfarsitul unei bule speculative a fotbalului romanesc?

Sondaj CURS: USL – 59%, PDL – 17%, Partidul Poporului – 8%

Uniunea Social-Liberala (USL) se afla pe primul loc in optiunile de vot la alegerile parlamentare, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, cu 59% din preferintele electoratului, se arata intr-un sondaj CURS citat de Agerpres. La intrebarea „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei si urmatoarele partide si aliante politice s-ar inscrie in competitie, cu candidatii carui partid sau alianta politica ati vota”

Senatul a adoptat legea de aprobare a OUG prin care statul ofera finantare nerambursabila de maximum 10.000 de euro pentru intreprinzatorii debutanti

Plenul Senatului a adoptat, luni, legea de aprobare a OUG 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, care spune ca tinerii in varsta de pana la 35 de ani pot primi de la stat alocatii financiare nerambursabile in cuantum de maximum 50% din valoarea proiectului aferent planului de afaceri, dar nu mai mult de 10.000 de euro, daca angajeza cel putin doua persoane si reinvestesc anual 50% din profit. In plus, tinerii sunt scutiti de la plata taxelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariati, angajati pe durata nedeterminata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro