Sari direct la conținut

SUA ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri pozitive de Covid-19 în toamnă şi iarnă, avertizează Casa Albă

HotNews.ro
Coronavirus SUA, Foto: Vanessa Carvalho / Shutterstock Editorial / Profimedia
Coronavirus SUA, Foto: Vanessa Carvalho / Shutterstock Editorial / Profimedia

Administraţia Biden a lansat un nou avertisment potrivit căruia Statele Unite ar putea înregistra 100 de milioane de cazuri pozitive de Covid-19 în toamnă şi iarnă, în contextul în care oficialii subliniază public necesitatea unei finanţări suplimentare alocate de Congres pentru a pregăti naţiunea să lupte împotriva coronavirusului, relatează News.ro citând CNN.

Estimarea de 100 de milioane de potenţiale cazuri de infectare este o estimare bazată pe o serie de modele externe care sunt monitorizate îndeaproape de administraţia Biden şi ar avea loc atât în toamnă, cât şi în iarnă, a declarat un oficial de rang înalt al administraţiei. Oficialii americani susţin că această estimare se bazează pe ipoteza de bază potrivit căreia nu se alocă resurse suplimentare şi nu se iau măsuri suplimentare de atenuare, precum noi finanţări pentru Covid-19 alocate de Congres sau apariţia unor noi variante periculoase.

Casa Albă face publice aceste estimări în contextul în care oficialii îşi reînnoiesc eforturile menite să convingă Congresul să aprobe fonduri suplimentare pentru combaterea virusului şi pe măsură ce SUA se apropie de 1 milion de decese cauzate de coronavirus. Casa Albă va comemora momentul în care SUA depăşesc 1 milion de decese cauzate de Covid-19, afirmă oficialii americani.

Administraţia Biden avertizează de săptămâni întregi că o finanţare suplimentară este imperativă pentru a împiedica răspândirea de Covid-19, chiar dacă majoritatea restricţiilor au început să fie îndepărtate.

Administraţia Biden a solicitat în martie 22,5 miliarde de dolari în finanţare suplimentară pentru asistenţa Covid-19, într-un pachet masiv de finanţare guvernamentală, însă solicitarea a fost eliminată din proiectul de lege. Solicitarea includea finanţare pentru testare, tratamente, terapie şi prevenirea viitoarelor focare.

Negociatorii au reuşit să ajungă la un acord cu privire la un pachet redus de 10 miliarde de dolari, dar Congresul nu a adoptat acel proiect de lege bipartizan pe fondul unui dezacord cu privire la reglementarea cunoscută sub numele de Titlul 42. Ordinul, emis în timpul pandemiei, a permis migranţilor să fie returnaţi imediat în ţările lor de origine, invocând o urgenţă de sănătate publică.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro