Sari direct la conținut

Are sau nu are Bogdan Licu diplomă în Drept? În 2009, Licu anunța în MOf că și-a pierdut diploma de la Spiru Haret

HotNews.ro
Bogdan Licu e sustinut de PSD pentru un post in CCR, Foto: AGERPRES
Bogdan Licu e sustinut de PSD pentru un post in CCR, Foto: AGERPRES

În 2009, când Bogdan Licu era deja vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii, și apar primele suspiciuni printre colegii săi de la acea vreme privind studiile sale dar și un scandal uriaș în Învățământ, Bogdan Licu publică brusc un anunț în Monitorul Oficial al României.

„Licu I. Dimitrie – Bogdan cu domiciliul (…) aduce la cunoștință pierderea diplomei de licență seria N nr.028983/1983, eliberată la 3 octombrie 1996 de Universitatea „Spiru Haret” din București, Facultatea de Drept, promoția 1995”, dezvăluie Sorina Matei pe pagina ei de Facebook.

Așadar, la finele lui 2009, ca vicepreședinte CSM, Licu anunța public faptul că nu mai posedă diploma de licență în Drept de la „Spiru Haret” pentru că…și-a pierdut-o.

Însă cu 3 ani înainte, când tot în CSM era, Licu făcuse altă mișcare.

Pe 12 septembrie 2006, Bogdan Licu se duce la Biroul Notarului Public Dan Simona Cristina din sectorul 2, și își legalizează copii certificate după majoritatea actelor de studii pe care le avea în posesie.

Ca atare, din septembrie 2006, Bogdan Licu deținea o copie legalizată a diplomei sale de licență care atesta că licența sa, cu același număr și serie pe care a declarat-o oficial pierdută după 3 ani, era obținută de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, și nu de la Universitatea Spiru Haret din București unde urmase timp de 4 ani cursurile Facultății de Drept.

Datele diplomei de licență în drept a lui Bogdan Licu arată că acesta a obținut în 1996 media generală la licență de 7,54, în examenele de la Babeș Bolyai Licu fiind notat cu 5 la proba de Drept Penal, cu 6 la proba pe Drept Civil și cu 10 pe Dreptul Muncii, media generală de promovare a anilor de studii la Universitatea „Spiru Haret” din București, Facultatea de Drept fiind de 7,08.

Cum l-a eliberat SRI pe Licu de doctoratul plagiat exact înainte de propunerea la CCR

Cu două luni înainte să fie propus pentru CCR, SRI l-a eliberat oficial pe Licu de doctoratul plagiat. SRI a făcut anunțul cu Licu la… „pierderi de acte” în Monitorul Oficial, însă Licu mai are un master aici făcut pe vremea lui Radu Timofte, scrie Sorina Matei pe Facebook.

Academia SRI nu face publică vestea privindu-l pe Bogdan Licu pe site-ul său iar anularea diplomei de doctor SRI pentru Licu este una dintre puținele ocazii când SRI face acest gest. Probabil pentru deschiderea unui drum fără controverse legale către CCR.

  • În 2015, când a fost descoperit plagiatul lui B. Licu de la Academia SRI, și Marcel Ciolacu urma de 2 ani școala doctorală a SRI
  • Marcel Ciolacu a fost doctorand SRI timp de 6 ani până a ajuns șef peste PSD și a renunțat și el și SRI din cauza scandalurilor
  • Licu este însă „veteran” în SRI: mai are un master făcut la SRI pe vremea lui Radu Timofte

O asociație de procurori îi cere lui Ciolacu să spună ce magistrați l-ar fi recomandat pe Bogdan Licu pentru CCR

Bogdan Licu este nominalizarea PSD pentru un post de judecător la Curtea Constituțională, iar Marcel Ciolacu a susținut, joi, că acestă propunere a venit „din zona magistraților”.

Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) îi cere liderului PSD, Marcel Ciolacu, să spună ce magistrați l-ar fi recomandat pe Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general pentru un post la Curtea Constituțională.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor i-a audiat, miercuri, candidaţii propuşi pentru postul de judecător la Curtea Constituţională care va fi eliberat de actualul preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat se încheie în această vară.

PSD l-a propus pentru acest post pe prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, în timp ce USR merge cu propunerea Cristi Danileţ. Parlamentul urmează să valideze mandatele a trei judecători CCR săptămâna viitoare.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro