Sari direct la conținut

Mașini și ceasuri de lux, dar și zeci de săbii, cuțite, baionete sau pistoale, ridicate de la membrii uneia dintre cele mai violente grupări de interlopi din România

HotNews.ro
Bani si arme ridicate de la gruparea fratilor Caran, Foto: DIICOT
Bani si arme ridicate de la gruparea fratilor Caran, Foto: DIICOT

​DIICOT şi Poliţia Română anunţă că, în urma zecilor de percheziţii făcute joi în toată ţara pentru destructurarea uneia dintre cele mai violente grupări din România, au fost descoperite şi ridicate săbii, cuţite, macete, baionete, bâte, pistoale, dispozitive de bruiaj, cagule, truse de poker şi droguri.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 10 mașini, numeroase obiecte de lux (13 ceasuri şi peste 30 de genţi şi ghiozdane), bijuterii şi monede din aur, sume în lei, euro, dolari SUA, lire sterline, franci elveţieni şi forinţi, precum şi mai multe carduri bancare.

Au fost puse sub acuzare 46 de persoane, din care două arestate în alte cauze, cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii şi liniştii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare şi luare de mită, trafic de influenţă, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înşelăciune, fals în declaraţii, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi rele tratamente aplicate minorului.

Pentru 43 de suspecți au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Ancheta a vizat destructurarea Clanului Caranilor, condus de trei fraţi – Emil, Aurel şi Costel Răducanu. Aceştia au fost ridcați de „mascaţi” în timp ce se aflau la un restaurant din Bucureşti.

Clanul Caranilor s-a constituit pe relaţii de rudenie, dar şi prin afiliere sau alianţe (naş-fin, cumnaţi), şi era specializat în comiterea de infracţiuni contra persoanei şi contra patrimoniului, în scopul impunerii în mediul infracţional al „renumelui” grupării, extinderii zonelor de influenţă, atât în Bucureşti, cât şi la nivelul întregii ţări, precum şi pentru extinderea activităţii infracţionale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracţiuni informatice.

Cei trei fraţi se foloseau de interlopi cu fizic impunător şi comportament violent, pentru a preîntâmpina escaladarea unor conflicte cu grupări rivale, dar şi pentru a reuşi să se extindă în alte zone (centrul şi nordul Capitalei, staţiunea Mamaia Nord în sezonul estival).

Din cercetări a reieşit că la gruparea Caranilor a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracţiuni informatice pe teritoriul SUA, având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României.

CITEȘTE ȘI:VIDEO Momentul în care liderii uneia dintre cele mai violente grupări de interlopi sunt ridicați de mascați / Unul dintre ei avea în conturi 15 milioane de dolari din infracțiuni

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro