Sari direct la conținut

Italia a confiscat proprietăți în valoare de 800 de milioane de euro de la trei frați suspectați de legături cu 'Ndrangheta

HotNews.ro
Italia a confiscat proprietăți în valoare de 800 de milioane de euro de la trei frați suspectați de legături cu 'Ndrangheta

Autoritățile italiene au anunțat miercuri confiscarea unor bunuri în valoare de peste 800 de milioane de euro deținute de trei frați suspectați de legături cu mafia calabreză, ‘Ndrangheta.

Printre proprietăți se numără numeroase companii, supermarketuri, unul dintre cele mai mari centre comerciale din Calabriai, precum și imobiliare, inclusiv două vile de lux, potrivit unui comunicat remis presei de poliția financiară italiană.

Alte bunuri confiscate includ fondurile din conturile bancare, motociclete de lux și un Ferrari.

Justiția investighează de câțiva ani bunurile celor trei frați, dintre care unul este implicat într-un proces, încă în desfășurare, care s-a deschis la finalul unei operațiuni din 2015 împotriva mafiei.

Potrivit agenției AGI, ei sunt frații Franco, Pasqualino și Marcello Perri, fiul lui Antonio Perri, ucis în 2003 în fața unuia dintre supermarketurile sale.

Anchetatorii afirmă că frații au adunat „profituri semnificative datorită legăturilor lor cu mafia și încălcând regulile pieței libere” și că ei ar fi „antreprenorii de referință” ai clanurilor ‘Ndrangheta prezente în zona Lamezia Terme din Calabria, regiune aflată în sudul Italiei.

Ndrangheta calabriană este considerată de experți cea mai puternică mafie din Italia deoarece a înlocuit Cosa Nostra siciliană și Camorra napolitană.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro