Sari direct la conținut

UE ar putea renunţa, în 2022, la vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson – ministru francez

HotNews.ro
Vaccinuri AstraZeneca, Foto: Soumyabrata Roy/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Vaccinuri AstraZeneca, Foto: Soumyabrata Roy/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Uniunea Europeană (UE) ar putea să renunţe – anul viitor – la vaccinurile împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford şi Johnson&Johnson şi să se axeze asupra vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna, a declarat ministrul francez al Industriei, Agnès Pannier-Runacher, pentru BFMTV, potrivit News.ro.

”Aceasta este cea mai mare probabilitate”, a declarat Agnès Pannier-Runacher, care confirmă astfel o informație vehiculată de presa italiană.

Discuţii cu privire la noi contracte în 2022 nu au fost anunţate cu privire la laboratoarele farmaceutice Johnson&Johnson şi AstraZeneca, spre deosebire de laboratoarele americane şi german, a precizat ministrul.

UE ar putea privilegia astfel vaccinuri cu ARN mesager, care ”funcţionează foarte bine” şi care au puţine efecte secundare.

Vaccinuri noi ar putea fi produse de către Sanofi şi Novavax în lunile următoare, care să completeze ”arsenalul” anticovid.

Agnès Pannier-Runacher consideră că întârzierea în campania de vaccinare din Europa este cauzată în principal de o problemă de finanţare a cercetării.

”Noi am avut mai puţine doze decât Statele Unite pentru că Statele Unite au investit în cercetare, înainte, începând din martie, iar noi nu aveam acest instrument pentru a finanţa masiv teste clinice”, declară reprezentanta Guvernului francez.

În lipsa unui organism comun al celor 27 de țări membre este imposibil să fie puse în joc sume de bani comparabile cu cele din America în finanţarea producţiei vaccinurilor, iar statele singure nu sunt capabile de acest lucru, apreciază ea.

Comisia Europeană a decis să nu reînnoiască, anul viitor, contractele pentru vaccinurile anti-Covid AstraZeneca și Johnson & Johnson, a scris miercuri, cotidianul italian La Stampa citând o sursă din cadrul ministerului italian al Sănătății.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro